Annonce
Vejen

Egon Fræhr gør klar til melding om at fortsætte eller stoppe

Deltagerne ved Venstres coronaforsinkede generalforsamling, hvor der også blev lejlighed til at rundvisning i Skibelund Krat. Foto: Venstre
I begyndelsen af august bebuder borgmester Egon Fræhr, om det skal være slut i politik, eller om han vil fortsætte som Venstres frontfigur.

Vejen Kommune: Hvis der er noget, som der spekuleres ganske meget over hos Venstres medlemmer rundt i Vejen Kommune, så er det spørgsmålet om, hvorvidt borgmester Egon Fræhr vil forlade politik, eller om han vil sætte kurs mod sin sjette borgmesterperiode.

Egon Fræhr har allerede tidligere i år konstateret, at hans stillingtagen vil komme efter sommerferien. Nu er tidspunktet kommet en hel del nærmere, for til JydskeVestkysten beretter borgmesteren, at der vil komme en melding i begyndelsen af august, når han vender tilbage fra ferie.


Annonce

Det blev besluttet, at Venstre ligesom ved de tidligere kommunalvalg afholder et medlemsmøde i efteråret, hvor Venstres borgermesterkandidat bliver valgt.

Jan Møller Pedersen, formand for Venstres kommuneforening


Hvorvidt det bliver et farvel til en markant politisk karriere, eller om den 69-årige Egon Fræhr vil gå efter endnu en periode, er der i den brede offentlighed ikke klarhed over. Når JydskeVestkysten uden for referat taler med kilder inden for Venstre, så udtrykker flere, at de ikke rigtig har en fornemmelse af, hvordan beslutningen fra den siddende borgmester bliver.

Kandidat klar i efteråret

På generalforsamlingen i Venstres kommuneforening begyndte nedtællingen til regions- og kommunalvalget i november 2021.

- Det blev besluttet, at Venstre ligesom ved de tidligere kommunalvalg afholder et medlemsmøde i efteråret, hvor Venstres borgermesterkandidat bliver valgt, oplyser kommuneforenings formand Jan Møller Pedersen.

I begyndelsen af august, når ferien er slut, vil borgmester Egon Fræhr melde ud, om han vil fortsætte, eller om han vil stoppe sin politiske karriere. Arkivfoto: Morten Flarup

Han føjer til, at hvis Egon Fræhr skulle vælge at stoppe som borgmester, så vil der fra august og til det pågældende medlemsmøde i efteråret være tid til en proces med at finde en ny borgmesterkandidat.

Annonce

Fælles opstillingsmøde

Venstre vil i øvrigt foretage en ændring i forbindelse med opstillingen og indplaceringen af kandidaterne til kommunalvalget i 2021.

- Opstillingen og indplaceringen af kandidater vil som noget nyt komme til at foregå på et fælles opstillingsmøde i foråret/forsommeren 2021. Her skal medlemmer fra alle Venstres otte lokale vælgerforeninger stemme om rækkefølgen af de enkelte kandidater, fastslår Jan Møller Pedersen.

I løbet af det kommende halvår skal Venstre ifølge kommuneforeningens formand desuden i gang med at drøfte handlingsplan for den kommende byrådsperiode 2022-2025.

- Det er en proces, hvor alle medlemmer i de otte vælgerforeninger bliver inviteret til at deltage, så det bliver en demokratisk proces, hvor man som medlem af Venstre har stor mulighed for at få indflydelse på, hvilke emner Venstre skal gå til valg på, til det kommende kommunalvalg.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Annonce