Annonce
Sport

EHF-præsident: Danmark kan ikke afholde slutrunder alene

Sportxpress/Ritzau Scanpix
Ifølge præsidenten for EHF skal Danmark ikke regne med at blive vært for slutrunder alene igen.

Danmark har flere gange stået for værtskabet for håndboldslutrunder på egen hånd, men man skal ikke forvente, at det sker igen.

Sådan lyder det fra præsidenten fra Det Europæiske Håndboldforbund (EHF), Michael Wiederer, i et interview med TV2 Sport.

- Med den nuværende turneringsform vil Danmark ikke være i stand til det. Der er så mange huller. Jeg sætter pris på de mange haller, der er i Danmark, men i forhold til deres størrelse og struktur ser vi for mange mangler.

- Det er også - tror jeg - en af årsagerne til, at Danmarks ansøgning til VM i 2025 er sammen med andre lande, siger EHF-præsidenten og henviser til, at Danmark jagter VM i 2025 sammen med Norge og Kroatien.

Det meddelte Norges Håndboldforbund i november sidste år.

Ved det igangværende EM, hvor Sverige, Norge og Østrig deler værtskabet, er antallet af hold udvidet fra 16 til 24, og det stiller højere krav til kapaciteten.

Ved VM vil der fra 2021 være 32 deltagende nationer mod 24 i 2019, hvor Danmark og Tyskland var værter.

Ifølge EHF-præsidenten er det en fordel for mindre lande, at de kan være med til at arrangere et mesterskab, når flere nationer deles om værtskabet.

I interviewet siger han, at hverken Østrig eller Norge ville være i stand til at afholde den igangværende slutrunde på egen hånd. Danmark ville heller ikke, men "Tyskland eller Frankrig er måske nogle af de få lande, der ville kunne klare det alene med succes", påpeger han.

Udvidelsen af EM betød, at holdene i år blev inddelt i seks gruppe med fire hold. Kun to hold fra hver gruppe gik videre, og det betød, at Danmark ligesom Frankrig måtte forlade slutrunden allerede efter det indledende gruppespil.

/ritzau/

TV2 Sports interview med Michael Wiederer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce