Annonce
Sport

Ehlers sætter gang i Jets-storsejr i NHL

Terrence Lee/Ritzau Scanpix

Winnipeg Jets vandt 7-3 over Philadelphia Flyers i NHL, og det var Nikolaj Ehlers, der satte gang i målfesten.

Nikolaj Ehlers var på pletten for Winnipeg Jets, som vandt med hele 7-3 hjemme over Philadelphia Flyers i NHL natten til mandag dansk tid.

Den danske ishockeyspiller åbnede målfesten efter fem minutter, da han stod klar efter en face off.

Winnipeg-spilleren Blake Wheeler fik skubbet pucken videre til Jack Roslovic, som hurtigt satte Ehlers op til et skud.

Ehlers hamrede til pucken på sin første berøring, og den strøg ind til 1-0-føring.

Det var 14. NHL-mål i denne sæson for Ehlers, som også er noteret for 11 assister i 33 kampe.

- Det var et indøvet spil. Det handlede om at få sat ham op til et skud med det samme, siger Wheeler til nhl.com om Ehlers' 1-0-mål.

- Jeg ville gerne have vundet den face off mere rent, men jeg gjorde nok til at få skubbet pucken over til Jack, som vidste, hvor Ehlers var. De to leverede et fantastisk arbejde ved målet.

Syv minutter senere bragte Luca Sbisa hjemmeholdet foran 2-0, og det hele blev afgjort på meget kort tid i anden periode.

På bare lidt over fire minutter scorede Winnipeg-mandskabet fire gange i rap og gik fra 2-1 til en komfortabel 6-1-føring.

Sejren betyder, at Winnipeg fortsat er godt placeret i forhold til at komme i slutspillet med 42 point efter 33 kampe i grundspillet.

/ritzau/

Annonce
Læs mere om Ehlers'' kamp og se målet på NHL''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

112

ATK-vognen vendte tilbage til Gram

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];