Annonce
Sport

EIK trækker førsteholdet

Grundet spillermangel trækker Esbjerg IK deres hold fra landets næstbedste ishockeyrække. Arkivfoto: Lars Johansen.
Esbjerg IK har taget konsekvensen af spillermanglen og har trukket klubbens førstehold fra 1. division.

Esbjerg: 1. divisionsishockey er for en stund en saga blot i Esbjerg, efter Esbjerg IK grundet spillermangel har været nødsaget til at trække holdet.

Det er især manglen på ældre og mere rutinerede spillere, der har forladt holdet, hvilket efterlader de unge talenter, der bruger 1. division som et springbræt mod eliteoverbygningen Esbjerg Energy. De unge spillere skal i stedet spille på U20-holdet.

- Vi har haft et stort frafald af ældre spillere, der ikke længere magtede det. Vi skal også tænke på vores unge spillere og vores ansvar overfor dem, siger EIK-formand Jean Jessen.

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at bevare holdet, men vi må desværre erkende, at spillertruppen ikke tæller i nærheden af spillere nok til, at kunne fortsætte med holdet. Vi har naturligvis gjort alt, hvad vi kunne for at få flere spillere tilført for at hjælpe med blandt andet afvikling af kampene, da vi udmærket er klar over, at vores exit af turneringen medfører ekstra arbejde for Danmarks Ishockey Union og omprogrammering af turneringens kampe, da Esbjerg IK udgår af turneringen, lyder det fra EIK-bestyrelsen.

Annonce

Satser på hurtigt comeback

1. divisionsholdet er dog ikke væk for altid, tværtimod, hvis det står til EIK-formanden. Planen er, at man måske allerede næste år vil være klar med et nyt hold i 1. division.

- Vi bygger op igen. Vi står med en stor trup med mange talenter, fortæller Jean Jessen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce