Annonce
Esbjerg

Ejer af fiskehus undrer sig over gravearbejde: Hvorfor skal det foregå midt i min højsæson?

Allan Winther er ikke ret begejstret for, at Din Forsyning renoverer fjernvarmerør lige foran hans forretning, Havnens Fiskehus i Fiskerihavnsgade. Lige nu er det nemlig forretningens højsæson, og med det rod, der lige nu foregår, udebliver kunderne. Foto: Ken Mathiesen
Allan Winther, indehaver af Havnens Fiskehus, er meget lidt begejstret for, at Din Forsyning har valgt hans højsæson til gravearbejde og renovering af fjernvarmerør. Din Forsyning siger, at man gør sit bedste for at vise hensyn.
Annonce

Esbjerg: Allan Winther er ganske ærgerlig for tiden. Det er han, fordi det kommunale forsyningsselskab Din Forsyning lige nu graver og renoverer fjernvarmerør lige foran hans forretning.

I flere end 25 år har Allan Winther og hans søster drevet Havnens Fiskehus i Fiskerihavnsgade på Esbjerg Havn. Foruden forarbejdning af fisk driver Allan Winther og søsteren også et populært detailsalg i butikken med adgang fra Fiskerihavnsgade, og ikke mindst i sommerferieperioden er butikken stort besøgt af lokale og ikke mindst tyske turister.


Det er ikke sådan, at vores lille biks her må lukke og slukke på grund af det her, men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor man ikke kan planlægge sådan et gravearbejde i foråret eller i efteråret i stedet for midt i vores højsæson.

Allan Winther, ejer, Havnens Fiskehus


Men lige netop denne sommer har Din Forsyning altså valgt at udskifte fjernvarmerør i Fiskerihavnsgade foran Havnens Fiskehus. Og det er Allan Winther meget lidt tilfreds med.

- Gravearbejdet begyndte for to-tre uger, og det er meddelt, at det slutter en gang i begyndelsen af august. Det rammer lige præcis ned i vores højsæson, hvor vi har den allerstørste omsætning. Det, synes jeg, er rigtig dårlig planlægning, siger Allan Winther.

Normalt kan kunderne parkere foran Havnens Fiskehus med adgang fra Fiskerihavnsgade, og ifølge Allan Winther kan han tydeligt mærke en markant omsætningsnedgang, siden gravarbejdet blev påbegyndt. I modsætning til andre forretningsdrivende på samme side i Fiskerihavnsgade er det vanskeligt for kunderne at få adgang til Havnens Fiskehus fra den bagvedliggende Læssevejen.

- Det er ikke sådan, at vores lille biks her må lukke og slukke på grund af det her, men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor man ikke kan planlægge sådanne et gravearbejde i foråret eller i efteråret i stedet for midt i vores højsæson, siger Allan Winther.

Han undrer sig desuden over, at Din Forsyning ikke har taget mundtlig kontakt til ham, før man påbegyndte gravearbejdet. I et brev med information om fjernvarmearbejdet skriver forsyningsselskabet, at man vil kontakte ham på adressen, inden man graver på hans grund, ligesom man skriver ”Inden vi går i gang, vil vi fotoregistrere de berørte ejendomme på strækningen”.

Annonce

Vi gør hvad vi kan

Hos Din Forsyning siger Michael Nissen, at han udmærket forstår, at forretningsdrivende, som påvirkes af gravearbejde, synes, at det er træls. Han påpeger dog samtidig, at Din Forsyning i forbindelse med gravearbejder har overordentlig mange hensyn at skulle tage. Eksempelvis bliver man nødt til at foretage renovering af fjernvarmerør udenfor vinterhalvåret, ligesom det er svært at undgå påvirkninger af hos de forretningsdrivende.

- Vi arbejder alt, hvad vi kan på sagen, men jeg vil også gerne påpege, at der hele tiden har været adgang til butikken, siger Michael Nissen med henvisning til et par jernplader, der er lagt ud, hvorved et par af forretningens cirka 14 p-pladser kan anvendes.

I forhold til Allan Winthers ønske om, at Din Forsyning burde have taget kontakt til ham, inden gravearbejdet blev påbegyndt, siger Michael Nissen, at dette udelukkende sker, hvis forsyningsselskabet skal grave på vedkommendes private matrikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce