Annonce
112

Ejer af pølsevogn vil klage: Raser over sur smiley nummer tre

Pølsevognen er placeret i den mest befærdede del af turtistbyen Blåvand. Den flyttes frem og tilbage hver dag. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Der blev ændret procedure efter et kontrolbesøg for to år siden. Den blev godkendt af Fødevarestyrelsen, siger Brian Steiness, som ejer pølsevognen. Han vil derfor klage.

Blåvand/Esbjerg: Denne her gang er det ikke retfærdigt, mener ejeren.

Der er derfor ikke umiddelbart udsigt til, at en pølsevogn i Blåvand accepterer en sur smiley, som den indkasserede ved et kontrolbesøg den 21. maj.

- Jeg vil klage over den sure smiley, siger Brian Steiness, som ejer virksomheden Family Food Blåvand.

Han pointerer, at proceduren med, at den ansatte vasker hænder fra en dunk med rent vand og lader vandet løbe ned i en spand, som tømmes i den offentlige kloak, allerede er accepteret ved de seneste tre kontrolbesøg i Blåvand.

Han oplyser, at der blev ændret procedure tilbage i 2017, og at fødevarestyrelsens kontrollanter selv godkendte denne. Men altså ikke denne gang

- Vi skal jo være enige om, hvorvidt vi skal køre i højre eller venstre side af vejen, siger Brian Steiness om, at virksomheden nu har fået en sur smiley for en allerede godkendt procedure.

Annonce

Vi bruger både handsker og håndsprit

- Vi har desuden brugt handsker og håndsprit, siger Brian Steiness, som i øjeblikket rådfører sig med sin advokat om, hvilke skridt han vil tage for at få afgørelsen omstødt.

Brian Steiness oplyser, at håndvasken nu er sluttet til afløb og kan bruges.

- Det gjorde vi allerede dagen efter kontrolbesøget, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce