Annonce
Erhverv

Ejer af slagteri-bygning i Holsted sagsøger lejer: Tabte første runde i byretten

Jesper Lauridsen (billedet) lejede i 2016 Holsted Slagtehus af Jytte og Roy Sørensen, men gik konkurs. Fallitboet udlejede virksomheden til Welfare Food, som trods lukning af slagteriet agter at købe ejendommen efter en forkøbsret, som Roy Sørensen indgik med Jesper Lauridsen. Foto: Steen Rasmussen
Roy Sørensen kæmper for sit slagtehus i Holsted og har appelleret en tvist med lejer til landsretten.

HOLSTED: Stifteren af Holsted Slagtehus, Roy Sørensen, som fortsat ejer bygningen på Fællesvirke 7 i Holsted, har tabt en tvist om ejendommen med lejeren i byretten, men han mener, han har retten på sin side og kører sagen videre i landsretten.

Det handler i bund og grund om, hvem der ejer bygningen - eller har retten til at købe den. Roy Sørensen fastholder, at bygningen tilhører ham, men hans modpart - lejeren Welfare Food - har fået byrettens ord for, at en købsret i kontrakten med den tidligere lejer, Jesper Lauridsen, står ved magt.

Og Welfare Food agter at købe ejendommen, uanset at slagteriet er stoppet og ved at blive tømt, oplyser selskabets daglige leder, Kristian Jarl Kristensen. Han oplyser desuden, at selskabet har betalt et foreløbigt beløb til Roy Sørensen.

Annonce

I følge den gamle kontrakt med Jesper Lauridsen kan ejendommen købes med fradrag af huslejen, hvis handlen sker inden en aftalt frist, der tilsyneladende for længst er udløbet, men som retten alligevel mener står ved magt.

Virvar af juristeri

Roy Sørensen har aldrig indgået nogen aftale med Welfare Food, men alene med Jesper Lauridsen, som gik fallit med slagteriet. Boet udlejede ejendommen til Welfare Food - og dermed overgik alle aftaler i den gamle kontrakt med Jesper Lauridsen til Welfare Food inklusive køberetten - og retten til at overtage den sag, som Roy Sørensen anlagde i byretten mod fallitboet og nu viderefører i landsretten.

Kristoffer Jarl Kristensen oplyser, at Welfare Food er helt færdig med slagteridrift og forventer at afslutte tømningen af ejendomme i løbet af få dage. Firmaet vil enten sælge eller udleje Holsted Slagtehus, oplyser han.

Roy Sørensen afviste i byretten, at den gamle købsret står ved magt og fastslog, at han er den retmæssige ejer af ejendommen.

- Vi tabte sagen, fordi vi ikke løftede bevisbyrden. Mere kan jeg ikke sige, før sagen er færdig i landsretten, siger Roy Sørensen.


Vi tabte sagen, fordi vi ikke løftede bevisbyrden. Mere kan jeg ikke sige, før sagen er færdig i landsretten.

Roy Sørensen


Fire ansatte mistede arbejdet, da slagtehuset lukkede på grund af svigtende salg, da regeringen coronalukkede alle landets restaurationer. Virksomheden slagtede både familien Jarl Kristensens egne dyr og kvæg fra andre landbrug.

Welfare Food fik kun et helt regnskabsår i ejendommen, nemlig 2018/19. Her kom slagteriet ud med et underskud på 1,7 mio. kr.

Der kan gå måneder, måske år før sagen kommer for landsretten - ikke mindst hvis der kommer en strøm af erstatningssager fra tidligere ejere af minkfarme, som har fortrinsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce