Annonce
Erhverv

Ejere forvandler campingpladsen til helårsvirksomhed: Håndværkere er rykket ind i hytterne

Camilla Dvinge overtog Dancamps Trelde Næs i 2017 sammen med sin bror Nicolai Dvinge. Deres strategi er at skabe en virksomhed, som kan holde åbent hele året og har ansat fast personale. Derfor målretter Dancamps i Trelde sig blandt andet til håndværkere, som er i byen en periode for at arbejde. Arkivfoto: Jacob Schultz
Dancamps Trelde Næs satser på at holde åbent hele året og fastholde personale. Årsagen er flere overnattende håndværkere, som har brug for forplejning.

Trelde: Selvom efterårsferien slutter, er det ikke farvel til gæster på Dancamps Trelde Næs Camping. Når efterårsferieturisterne tager hjem søndag, rykker erhvervsgæsterne ind mandag morgen.

Dancamps Trelde Næs er i gang med en transformation fra en sæsonpræget virksomhed, der hovedsageligt har taget imod campinggæster og turister, til nu også at være fyldt med gæster på ganske almindelige hverdage. Årsagen er de mange byggeaktiviteter i Trekantområdet.

- Det er vores vision og ønske at blive mere en helårsvirksomhed end en sæson-campingplads. Trelde Næs har gode faciliteter med 35 hytter og værelser. Vi vil forvandle campingpladsen til en helårsvirksomhed og holde personale og have helårsdrift, fortæller medejer af Dancamps Trelde Næs Camilla Dvinge.

Annonce

Vi tilbyder en forplejningspakke med morgenmad kl. 5.30 og frokostpakker, som gæsterne selv smører. Dertil kommer varm aftensmad. Nogle vælger det, andre gør ikke. Nogle vælger istedet hytter med køkken, så de selv kan lave mad. Det er de glade for, for det kan man ikke på hoteller.

Camilla Dvinge, medejer af Dancamps Trelde Næs

Næsten udsolgt

Hun overtog kommunens eneste campingplads sammen med sin bror Nicolai Dvinge i 2017. Det er en meget bevidst strategi fra ejernes side at tilbyde overnatning til håndværkere, som er i området i kortere eller længere tid.

- Det kan eksempelvis være en håndværker, som arbejdede på Fredericia Teater 14 dage, eller de store kunder, som bygger på Google-byggeriet i Taulov, fortæller Camilla Dvinge og fortsætter:

- Det, at vi i mandag i uge 43 kan melde næsten udsolgt, er helt forrygende, siger hun.

Morgenmad og varm aftensmad

Tidligere har campingpladsen kun haft en mindre drift i vinterhalvåret, hvor en del af campingladsen havde godkendelse til at huse fastliggere, som kom i weekender.

Uden for sommerhalvåret er det hovedsageligt de 35 hytter og værelser, der er rift om. Foruden overnatning har campingpladsen måttet opgradere på andre områder for at kunne servicere de nye gæster.

Det har blandt andet betydet, at man har åbnet for dag til dag-booking og investeret i bedre wifi. Desuden er campingpladsens vaskeri åbent, og det er muligt at få rengøring i hytterne og skiftet sengelinned på faste dage - næsten som et hotel.

Det vigtigste er dog forplejningen.

- Vi tilbyder en forplejningspakke med morgenmad kl. 5.30 og frokostpakker, som gæsterne selv smører. Dertil kommer varm aftensmad. Nogle vælger det, andre gør ikke. Nogle vælger i stedet hytter med køkken, så de selv kan lave mad. Det er de glade for, for det kan man ikke på hoteller, fortæller Camilla Dvinge.

I ferierne - som eksempelvis efterårsferien - kommer der stadig mange turister på campingpladsen. Arkivfoto: Mette Mørk

Tæt på vandet og skoven

Med flere gæster uden for campingsæsonen og flere arbejdsopgaver kan Dancamps Trelde Næs beholde personale hele året rundt.

- Omsætningmæssigt sælger vi ikke kun overnatning, men også forplejning, og det betyder noget. Mange udgifter er faste, og så kan vi lige så godt udnytte det, fortæller hun.

Selvom Trelde Næs ligger adskillige kilometer fra Fredericia centrum, og det derfor ikke er så let at gå ud og drikke en øl eller gå i biografen om aftenen, er der mange gæster, som sætter pris på naturen og ekstra plads.

- Det er dejligt at mærke, de er så glade for det. Vi har eksempelvis haft nogle slovakiske gæster, som er vildt glade for at have vand så tæt på. De er glade for den afslappende boform. Jeg havde også en dansk firmagæst, som var glad for at kunne parkere sin bil lige uden for hytten, fortæller Camilla Dvinge.

Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce