Annonce
Erhverv

Ejerlejligheder går som varmt brød mod forventning

Mathias Løvgreen/Ritzau Scanpix
Antallet af handler med ejerlejligheder vokser måned for måned og trodser forudsigelser om opbremsning.

Forventningen var egentlig, at markedet for ejerlejligheder ville køle lidt af efter nogle hidsige år med en top i 2017. Men nu viser markedet igen en stigende aktivitet.

I oktober blev der solgt flere ejerlejligheder end i nogen oktobermåned siden 2011. Det viser tal fra Boligsiden, der siden 2011 har ført statistik over antallet af handler.

- Det er overraskende. Nu har vi i halvandet år talt om, at markedet var bremset op, siger boligøkonom hos Nykredit Mira Lie Nielsen.

- Antallet af solgte lejligheder stiger - ret kraftigt - også i København og på Frederiksberg. Steder hvor vi ellers i de senere år har talt om, at ejerlejlighedsmarkedet er på vej ned i gear.

Det er ikke kun i oktober, at der har været fut i markedet.

Efter omkring 20.000 handler årligt fra 2015 til 2017, faldt antallet af handler i 2018, og starten på 2019 lignede endnu et dyk.

Men omkring marts begyndte det at tage til igen, og siden juli har antallet af handler været højere end i samme måned sidste år.

Ifølge Mira Lie Nielsen handler det om en blanding af psykologi og milde vinde over privatøkonomierne i det segment, der kan købe en ejerlejlighed.

- Det kan være svært at sige præcist, hvorfor det går opad igen, men renten tog et kraftigt dyk i sensommeren, og det har uden tvivl skubbet på.

Derudover har rygter om ejerlejlighedsmarkedets opbremsning måske fået nogle til at holde igen, forklarer Mira Lie Nielsen.

Da de ved selvsyn har kunnet konstatere, at bunden ikke er faldet ud af markedet, har de måske opgivet at vente på en bedre pris, vurderer hun.

Antallet af solgte lejligheder skal ikke forveksles med udviklingen i priserne på ejerlejligheder. Her har der været en lille, men konstant stigning i kvadratmeterprisen de seneste par år, viser Boligsidens tal.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce