Annonce
Varde

Ejerne af Filsø er klar til at drive kronvildtet ud til naboerne

Bestanden af kronvildt er vokset meget, hvorfor der på fredag for første gang i mange år holdes en fællesjagt ved Filsø. Målet er især at skyde kalve og hinder. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Siden Aage. V. Jensen Naturfond delvist genoprettede Filsø i 2012, har der ikke været jagt på kronvildtet. Bestanden er derfor eksploderet i området. Fredag holdes en kæmpe fællesjagt i samarbejde med Naturstyrelsen Blåvandshuk.

Filsø: Rudler på mellem 200-300 styk kronvildt er ikke et særsyn i området ved Filsø. Landets sjettestørste sø, som Aage V. Jensen Naturfond delvist genoprettede i 2012. Siden da har der ikke været drevet fællesjagt på bestanden af kronvildt, som derfor er eksploderet.

Ikke kun ved Filsø men i hele området, som også dækker Forsvarets øvelsesarealer og Naturstyrelsens plantager. På fredag råder ejerne af Filsø i samarbejde med Naturstyrelsen Blåvandshuk bod på det forsømte, når der holdes en stor fællesjagt.

Opsynsmand og skytte Jørgen Andersen på Filsø fortæller, at de med hjælp fra jægere og hunde fra jagtforeningerne i Henne og Stausø vil drive området ved Filsø.

- Vi opfordrer alle naboer til at skyde det, der kommer ud, siger Jørgen Andersen.

Han fortæller, at landmændene de senere år har klaget over den voksende bestand af kronvildt, som kan stå bag ret så store markskader.

- Vi sætter selv en halv snes mand på poster for at skyde nogle dyr, siger Jørgen Andersen.

Annonce

Program

  • Fredag den 17. januar klokken 8.00 er der fælles parole hos Blåbjerg Flugtskydningsklub, Strandvejen 182, 6854 Henne.
  • Klokken 9.00-12.00 afdrives pilekrattet omkring Filsø.
  • Klokken 13.30-14.00 er der vildtparade hos Blåbjerg Flugtskydningsklub.

Nu har vi chancen

Det er efter pres fra blandt andre Hans Christian Olesen, formand for Henne Jagtforening, at der nu laves en fællesjagt.

- Det er det, vi ønskede. Og jeg håber, at naboerne vil være med, så vi kan gøre noget ved det, når vi har chancen, siger Hans Christian Olesen.

Der er fælles parole og efterfølgende parade hos Blåbjerg Flugtskydningsklub ved skovrider Jacob Palsgaard Andersen fra Aage V. Jensen Naturfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce