Annonce
Haderslev

Ejerne af US Pizza føler sig spærret inde

Fra venstre Enver Ibrahimovic og Adis Hasanovic har i et par måneder været i dialog med kommunen om situationen i Nørregade. Foto: Dorthe Rasmussen
- Kommunen har forfordelt en restaurant. Men vi andre skal jo også leve, siger Adis og Enver fra US Pizza. De har klaget til kommunen over manglende parkerings-muligheder for pizza-kunderne i Nørregade. En situation, der er blevet forværret af lukningen af Domkirkepladsen.

HADERSLEV: De er desperate, for de føler sig indespærret.

Ejerne af US Pizza forsikrer, at de ikke har noget udestående med brødrene bag Fratelli i Nørregade, hvis nye terrasse de kan stå og kigge over på fra den anden side af gaden.

-Men vi er blevet spærret inde, og det er kommunen, vi gerne vil have til at finde en løsning på situationen. Det er ikke fair overfor os andre restauratører i byen. Vi skal jo også leve af vores forretning og har familier, siger Adis Hasanovic og Enver Ibrahimovic.

De to bosniskfødte iværksættere overtog US Pizza af Fratelli-brødrene for to år siden.

US Pizza har altid været en god forretning - lige indtil maj , hvor Fratelli som et forsøg fik en kommunal tilladelse til at bygge en terrasse og lave udendørs servering i Nørregade.

Man fristes til at sige "den enes brød - den andens død", for det er lige præcis sådan, at Adis Hasanovic og Enver Ibrahimovic oplever situationen.

På en uge mistede de en tredjedel af deres omsætning.

- Før var der to-tre minutters standsning udenfor, så kunderne lige kunne nå at løbe ind og hente en pizza. Nu er der kommet stolper op og standsnings-forbud på begge sider af indsnævringen, fordi bilerne skal holde tilbage for hinanden. Det er rent kaos, oplever Adis og Enver.

Annonce
De to pizzeria-ejerne oplever trafikkaos, og kunder, der nu må holde så langt væk fra Nørregade, at pizzaerne bliver kolde, inden de når tilbage i bilen. Foto: Dorthe Rasmussen

Umuligt at parkere

De fortæller, at de også har talt med andre pizzeria-ejere i byen, der er utilfredse med situationen, der er blevet forværret af, at parkeringspladsen ved Domkirken i øjeblikket er lukket i dagtimerne på grund af renoveringen af domkirken.

- Vi ved godt, at mange synes, at det er hyggeligt, at der er kommet udendørs servering i Nørregade, men nu står vi her i seks timer hver dag og kan se, hvordan trafikken faktisk er i løbet af dagen. Folk bliver forvirrede over, hvem der har forkørsret. Forleden måtte jeg ud og bakke bilen for en kvinde, som gik helt i panik, da bussen kom. Ældre mennesker render rundt midt ude på vejen med rollator, fordi der ikke længere er et fortov, fortæller Adis.

Han og Enver føler også, at de er blevet misformeret af kommunen hele vejen igennem.

- Vi fik at vide, at der ville komme en terrasse ved Fratelli, og det var egentligt fint nok. Men det andet fik vi ikke noget at vide om. Pludselig kom der også stolper og skilte op. Vi er åbenbart de eneste i byen, der ikke har fået noget information fra kommunen, selv om vi er tættest på, fortæller Adis og Enver.

Heldigvis har US Pizza mange stamkunder, der ikke svigter.

Men nu ringer de fleste og bestiller pizza til udbringning.

Det giver ekstra personaleomkostninger, da der skal være nogle til at bringe ud hele tiden. Desuden er det også svært at finde en parkeringsplads til pizza-bilen.

- Vi må holde oppe ved Klostret, så der er ingen fordele ved det her overhovedet, konstaterer Adis.

Han og Enver understreger igen, at de ikke har noget imod Fratellis terrasse.

- Det er den måde, som vi er blevet lukket inde på. Det hele er foregået til fordel for en restauration. Vi søgte kommunen om to parkeringspladser her udenfor for to år siden og fik et nej, fordi vejen var for smal. Så søger Fratelli om en udendørsterrasse, og så kan alt pludselig lade sig gøre, konstaterer Adis og Enver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce