Annonce
Erhverv

Ejers mavefornemmelse holdt stik: Medarbejdere har første arbejdsdag i dag

På Skibelund Krat glæder ejerne Maria Birkholm og Michael Larsen sig til at slå dørene op for spisende gæster onsdag. Medarbejderne er allerede mødt ind. Arkivfoto.
Onsdag slår Skibelund Krat igen dørene op for spisende gæster. Medarbejdere, der har været hjemsendt siden den 19. december, er allerede mødt ind på jobbet.

Vejen:  Allerede mandag var medarbejderne på Skibelund Krat kaldt på arbejde efter at have været hjemsendt med lønkompensation i fire måneder.

- Vi lukkede ned den 18. december, så perioden har været næsten dobbelt så lang tid, som sidst vi skulle lukke ned. Det kan mærkes - også mentalt. Det er derfor, at vi allerede mandag har medarbejderne inde på første arbejdsdag, fortæller Michael Larsen, der sammen med sin hustru Maria Birkholm har ejet Skibelund Krat siden 2011.

Fra onsdag er der åbent for spisende gæster.

Annonce

- Vi skal lige forberede os, snakke og huske, hvor alting står,  så vi er helt klar til at tage imod spisende gæster onsdag.

Han er rigtig glad.

- I sidste uge sagde min mavefornemmelse mig, at der var noget på vej, og den holdt stik. Allerede dagen før, politikerne meldte ud om muligheden for indendørs servering, ringede jeg rundt til vores leverandører for at høre, om de var klar til, at jeg kunne bestille varer hjem. Det var de, og de første ting blev leveret i lørdags.

Coronapas udfordrer

Medarbejderstaben på Skibelund Krat består af fem i køkkenet og to i servering plus en række medarbejdere, der kan kaldes ind.

- Vi har masser af plads. Når vi følger de restriktioner, der gælder nu, kan vi have over 100 spisende gæster inde ad gangen. Vi beregner mere plads,  end vi behøver, så folk kan føle sig trygge.


I sidste uge sagde min mavefornemmelse mig, at der var noget på vej, og den holdt stik. Allerede dagen før politikerne meldte ud om muligheden for indendørs servering, ringede jeg rundt til vores leverandører for at høre, om de var klar til, at jeg kunne bestille varer hjem. Det var de, og de første ting blev leveret i lørdags.

Michael Larsen, Skibelund Krat


Han mener, at det gør tingene lidt besværlige, at myndighederne stiller krav om brug af coronapas.

- Den udfordring tager vi selvfølgelig op. Ikke alle er glade for at skulle vise det. Der var også modstand mod mundbind i starten,  men det har mange nok vænnet sig til nu, men selvfølgelig ser vi helst, at coronapasset skal bruges så kort tid som muligt.

Skibelund Krat har også hotelværelser.

- Dem er der begyndt at komme efterspørgsel på de seneste tre-fire uger. Der er god gang i bestilling af takeaway, og de lokale virksomheder er begyndt at røre på sig, specielt i dag, (red: mandag) og i går. Det er dejligt, og vi forventer, at der snart kommer endnu mere gang i bestillingerne, siger Michael Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce