Annonce
Esbjerg

Ejerskifte: Kendt slagterbutik i Esbjerg overtages af konkurrenten

Lars Samuelsen er inden længe indehaver af to slagterforretninger i Esbjerg. Arkivfoto: André Thorup
Efter blot en måned kan indehaveren af Kaj Madsen Slagterforretning i Kronprinsensgade indstille sin søgen efter en ny ejer.
Annonce

Esbjerg: Fra mandag den 2. marts er det et nyt ansigt, der står bag disken i slagterforretningen i Kronprinsensgade. Og dog - det er nemlig konkurrenten fra Storegade, Lars Samuelsen, der er den nye ejer.

Han overtager efter Lene Nielsen, der sidste år kunne fejre 25-års jubilæum i butikken. I 2009 blev hun medejer af forretningen sammen med Kaj Madsen, og efter nogle år med et glidende generationsskifte blev hun ene-ejer. Ved årsskiftet meddelte hun dog, at hun ikke længere ønsker at være selvstændig, og butikken blev derfor sat til salg.

Lars Samuelsen er i forvejen indehaver af Slagter Erik Jensen i Storegade. Han er udlært butiksslagter hos SuperBrugsen i Sædding Centret, og overtog forretningen i august 2016 efter Peter Lind Bech. Fremover vil han drive begge forretninger.

- Jeg regner ikke med, at der skal ske det helt store ændringer i Kronprinsensgade. Butikken er fin, som den er, så der skal ikke laves så meget om. Hver butik har sine specialiteter, og jeg glæder mig til at forene det bedste af begge verdener. Hos Kaj Madsen har de for eksempel gjort meget ud af deres kød, mens vi har udviklet mere på pålægget. Med overtagelsen får jeg også adgang til Kaj og Lenes opskrifter og hemmeligheder, og dem glæder jeg mig til at gå på opdagelse i, siger Lars Samuelsen.

Selvom slagterbutikkerne generelt har det svært, så er jeg optimistisk. Selvfølgelig skal Esbjerg kunne rumme to små, lokale slagterbutikker. Andet kan ikke passe

Lars Samuelsen

Annonce

Et familieforetagende

I Storegade får han hjælp af en kok og to elever, ligesom hans hustru også gerne giver en hånd med. I Kronprinsensgade starter han dog uden personale.

- På sigt skal jeg ud og finde noget hjælp til butikken. Jeg vil gerne have både en slagtermester og et par elever, men jeg starter selv, fordi det hele er gået så stærkt. Jeg er dog fuld af fortrøstning, for jeg får hjælp af hele familien. Min ældste datter på 15 år har for eksempel lovet at komme og hjælpe hver dag efter skole, fortæller Lars Samuelsen.

Han satser på at kunne føre nogenlunde samme udvalg, som Kaj Madsens kunder har været vant til. Der er dog også enkelte ændringer på menuen.

- Lene har nogle modningsskabe, som hun ikke har brugt. Dem vil jeg gerne have i spil. Jeg har allerede fået en af mine leverandører til at lægge nogle gode kødstykker til side til mig, så jeg inden så længe kan tilbyde kunderne krogmodnet kød. Og så vil jeg gerne introducere kunderne i Kronprinsensgade til "Dagens Ret", som jeg har stor succes med ude i Storegade, siger den nye ejer.

Han glæder sig til at se, hvad fremtiden bringer.

- Slagterfaget er ikke kun mit arbejde, det er også min hobby. Jeg har ingen problemer med at knokle, og selvom slagterbutikkerne generelt har det svært, så er jeg optimistisk. Selvfølgelig skal Esbjerg kunne rumme to små, lokale slagterbutikker. Andet kan ikke passe, siger Lars Samuelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce