Annonce
Tønder

Ejerskifte: Vi måtte bare have den campingplads

Pia Wind Gram og Allan Wind er søskendeparret bag idéen om ejerskabet af campingpladsen ved Emmerlev Klev. Foto: Claus Thorsted

Da Pia Wind Gram fandt ud af, at Vadehavscamping ved Emmerlev Klev var til salg, øjnede hun chancen for at blive ejer af barndomsmindernes kerne.

Annonce

HØJER: Det var under en ferie i Thailand, at Pia Wind Gram skulle købe en campingplads. Det var ikke noget, der havde ligget i kortene, men idéen var svær at slippe, når der er tale om et sted, hvor mange af barndomsminderne har hjemme.

- Jeg sad i Thailnd på det tidspunkt, da jeg hørte fra min bror, at stedet var sat til salg. Så tænkte jeg straks tanken, at dét skulle ikke gå til spilde. For mig var det et stykke Højer-historie, og det har altid været mega hyggeligt at komme der, forklarer Pia Wing Gram, der har overtaget Vadehavscamping sammen med sin mand, sin bror og hans kone og et vennepar.

Så snart Pia Wind Gram var blevet enige med de fem andre, der nu er har del i campingpladsen, gik det stærkt.

- Jeg var jo på ferie, så der gik lige en uges tid, før jeg kunne gøre mere ved det, fortæller Pia Wind Gram og fortsætter;

- Vi ville ikke lade den gå til spilde og sygne hen, som så meget andet får lov til hernede. Det skulle bare ikke ske, siger hun.

Annonce

Følelser for Højer

Pia Wind Gram og hendes bror er vokset op i Højer, og har mange barndomsminder fra campingpladsen.

- Jamen, klassikeren var jo, at så snart man havde været nede og bade, så stormede man op for at spise en kradser fra kiosken, der dengang lå på pladsen. Det var et fast ritual, griner hun.

Det er ikke en forretningsmulighed, som er motivet for købet af campingpladsen, men forholdet til Højer, der gjorde udslaget for købet.

- Jeg brænder for området. Både min bror og jeg er født og opvokset hernede. Godt nok bor jeg ikke længere i Højer, men i Løgumkloster, men følelsen for stedet er den samme, fortæller hun.

Annonce

Optimering

Målet for den seks mand store flok, der står bag pladsen, er at den skal kunne fungere selvstændigt inden for en overskuelig tidshorisont. Ind til da skal der lægges tid og energi i at optimere pladsen og sætte den i stand, men helst uden at ændre for meget på stedet.

- Grunden, altså campingpladsens bund, er ret blød. Det hænger sammen med, at vandet er så tæt på. Det skal der gøres noget ved, så pladsen bliver optimeret, og i den her sammenhæng betyder det, at den skal være lettere at køre på for vores gæster. Lige nu er bunden nemlig meget blød, forklarer Pia Wing Gram.

Der er allerede sket ændringer på stedet, for de tre par ejere har nemlig været i gang på stedet siden april, hvor de overtog stedet.

- Vi har allerede foretaget en masse forbedringer derude, med maling og så videre. Men vi er langt fra færdige. Det er en proces, der kommer til at strække sig over 2-3 år, fortæller hun.

Annonce

Vigtigt hold

Alle de seks ejere af Vadehavscamping har fuldtidsjob. Derfor understreger Pia Wing Gram vigtigheden i, at de er så mange om at lægge arbejdskraft i stedet.

- Vi har alle vores jobs at passe, og uden hinanden var et ejerskab ikke kommet på tale, det ville slet ikke kunne lade sig gøre. Vi er afhængige af at være så mange til at varetage de forskellige opgaver, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce