Annonce
Aabenraa

Dansk Folkeparti vil have Dannebrog op i byrådssalen

Flag er egentlig noget, man bruger udendørs, pointerer Slesvigsk Partis gruppeformand, Erwin Andresen, efter at Ejler Schütt fra Dansk Folkeparti har foreslået, at Dannebrog kommer op i byrådssalen på Skelbækvej. Foto: Morten Pape
Ejler Schütt, gruppeformand for Dansk Folkeparti, har stillet forslag om, at Dannebrog ophænges eller opstilles i byrådsalen. De fleste af de øvrige partier nikker ja, men uden den store begejstring.

AABENRAA: Byrådet i Aabenraa skal nu tage stilling til, om der skal et dannebrogsflag op i byrådssalen. Dansk Folkepartis gruppeformand, Ejler Schütt, har nemlig stillet forslag om, at flaget enten bliver hængt op på væggen eller stillet i et hjørne.

Idéen er hans, men han bakkes op af sine fire partifæller i byrådet.

- Jeg synes, flaget vil pynte, og så giver det sammenhold. Det giver stof til eftertanke omkring vores demokrati, og så ville det da være fint at stille det op netop i år - hvor vi fejrer 100-året for Genforeningen, siger Ejler Schütt.

Annonce

Idéen modtages ikke med overvældende begejstring af de øvrige partier, men kun Michael Christensen fra SF er decideret modstander:

- Så vidt jeg ved, er byrådssalen udsmykket ud fra kunstneriske betragtninger. Dannebrog må gerne hænge et eller andet sted, men byrådssalen skal ikke være et udstillingslokale for forskellige symboler eller nationale trofæer. Så vidt jeg ved, så flager vi ude foran rådhuset, og det synes jeg, vi skal blive ved med, siger han.

Ved højtider

Erwin Andresen fra Slesvigsk Parti vil også helst holde flagningen i fri luft:

- Jeg har ingen problemer med vores flag, og hvis der er et flertal for at hænge det op i byrådssalen, er det i orden med mig. Men vi er jo hverken en kaserne eller en statslig bygning. Et flag er egentlig noget, man bruger udendørs, og det er noget, vi bruger ved højtider - ikke noget, der hænger i byrådssalen til hverdag, siger han.

- Nu kan man jo ikke rigtigt stemme imod Dannebrog, men jeg har svært ved at se, hvorfor det skal op i byrådssalen - hvad skal vi så mere hænge op af symboler, spørger Erwin Andresen og tilføjer:

- Jeg har stor respekt for vores nationalsymbol, og jeg bryder mig ikke om at se Dannebrog ligge i en vandpyt efter eller eller anden fest.

Annonce

Positiv borgmester

Borgmester Thomas Andresen (V) vil gerne se lidt nærmere på forslaget.

- Jeg er positivt indstillet, men vi skal lige kigge på formen. Måske er det bedst med et flag på en stander, siger han.

- Vi kan godt være vores flag bekendt, og derfor kan det fint stå i byrådsalen. Vi kunne eventuelt få dronning Margrethe til at indvie det, når hun kommer til genforeningsjubilæet i 2021, tilføjer han.

Flag i Folketinget

Ejler Schütts partifælle, Pia Kjærsgaard, fik i sin tid som formand for Folketinget, hængt et kæmpestort Dannebrog som splitflag op lige bag formandens plads.

Dette stor flag er dog siden blevet erstattet af et noget mindre Dannebrog i en udgave som fane.

- Jeg vil ikke mene, at Dannebrog i byrådssalen vil være en provokation over for mindretallet. Det er nu engang det flag, vi bruger her i Danmark. Måske har jeg lidt svært ved at se, hvornår vi skulle bruge sådan et flag i byrådssalen, men lad os nu få en debat om det, opfordrer Thomas Andresen.

Annonce

Fint med mig

Erik Uldall Hansen, der er gruppeformand for Socialdemokratiet, har ikke noget imod, at Dannebrog kommer op i byrådssalen.

- Jeg har ikke noget imod Dannebrog, så hvis vi finder en god plads i byrådssalen, og det i øvrigt spiller sammen med alle flagregler, så er det ok med mig, siger han.

Den konservative Rasmus Elkjær Larsen har det på samme måde:

- Jeg har ikke noget problem med Dannebrog i byrådssalen, og det tror jeg heller ikke,  mindretallet har. Hvis det er dem inderligt imod, så vil jeg måske være lidt mere forbeholden overfor idéen, siger han.

- Det er nok ikke et forslag fra DF, som jeg ligefrem har gået og ventet på, men vi har ikke noget imod Dannebrog hos Det Konservative Folkeparti, understreger Rasmus Elkjær Larsen.


Jeg har ingen problemer med vores flag, og hvis der er et flertal for at hænge det op i byrådssalen, er det i orden med mig.

Erwin Andresen, gruppeformand, Slesvigsk Parti


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Aabenraa

De havde en fest: Sønderjysk købstad var med i Falch-video

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce