Annonce
Aabenraa

Dansk Folkeparti vil have Dannebrog op i byrådssalen

Flag er egentlig noget, man bruger udendørs, pointerer Slesvigsk Partis gruppeformand, Erwin Andresen, efter at Ejler Schütt fra Dansk Folkeparti har foreslået, at Dannebrog kommer op i byrådssalen på Skelbækvej. Foto: Morten Pape
Ejler Schütt, gruppeformand for Dansk Folkeparti, har stillet forslag om, at Dannebrog ophænges eller opstilles i byrådsalen. De fleste af de øvrige partier nikker ja, men uden den store begejstring.
Annonce

AABENRAA: Byrådet i Aabenraa skal nu tage stilling til, om der skal et dannebrogsflag op i byrådssalen. Dansk Folkepartis gruppeformand, Ejler Schütt, har nemlig stillet forslag om, at flaget enten bliver hængt op på væggen eller stillet i et hjørne.

Idéen er hans, men han bakkes op af sine fire partifæller i byrådet.

- Jeg synes, flaget vil pynte, og så giver det sammenhold. Det giver stof til eftertanke omkring vores demokrati, og så ville det da være fint at stille det op netop i år - hvor vi fejrer 100-året for Genforeningen, siger Ejler Schütt.

Idéen modtages ikke med overvældende begejstring af de øvrige partier, men kun Michael Christensen fra SF er decideret modstander:

- Så vidt jeg ved, er byrådssalen udsmykket ud fra kunstneriske betragtninger. Dannebrog må gerne hænge et eller andet sted, men byrådssalen skal ikke være et udstillingslokale for forskellige symboler eller nationale trofæer. Så vidt jeg ved, så flager vi ude foran rådhuset, og det synes jeg, vi skal blive ved med, siger han.

Annonce

Ved højtider

Erwin Andresen fra Slesvigsk Parti vil også helst holde flagningen i fri luft:

- Jeg har ingen problemer med vores flag, og hvis der er et flertal for at hænge det op i byrådssalen, er det i orden med mig. Men vi er jo hverken en kaserne eller en statslig bygning. Et flag er egentlig noget, man bruger udendørs, og det er noget, vi bruger ved højtider - ikke noget, der hænger i byrådssalen til hverdag, siger han.

- Nu kan man jo ikke rigtigt stemme imod Dannebrog, men jeg har svært ved at se, hvorfor det skal op i byrådssalen - hvad skal vi så mere hænge op af symboler, spørger Erwin Andresen og tilføjer:

- Jeg har stor respekt for vores nationalsymbol, og jeg bryder mig ikke om at se Dannebrog ligge i en vandpyt efter eller eller anden fest.

Annonce

Positiv borgmester

Borgmester Thomas Andresen (V) vil gerne se lidt nærmere på forslaget.

- Jeg er positivt indstillet, men vi skal lige kigge på formen. Måske er det bedst med et flag på en stander, siger han.

- Vi kan godt være vores flag bekendt, og derfor kan det fint stå i byrådsalen. Vi kunne eventuelt få dronning Margrethe til at indvie det, når hun kommer til genforeningsjubilæet i 2021, tilføjer han.

Flag i Folketinget

Ejler Schütts partifælle, Pia Kjærsgaard, fik i sin tid som formand for Folketinget, hængt et kæmpestort Dannebrog som splitflag op lige bag formandens plads.

Dette stor flag er dog siden blevet erstattet af et noget mindre Dannebrog i en udgave som fane.

- Jeg vil ikke mene, at Dannebrog i byrådssalen vil være en provokation over for mindretallet. Det er nu engang det flag, vi bruger her i Danmark. Måske har jeg lidt svært ved at se, hvornår vi skulle bruge sådan et flag i byrådssalen, men lad os nu få en debat om det, opfordrer Thomas Andresen.

Annonce

Fint med mig

Erik Uldall Hansen, der er gruppeformand for Socialdemokratiet, har ikke noget imod, at Dannebrog kommer op i byrådssalen.

- Jeg har ikke noget imod Dannebrog, så hvis vi finder en god plads i byrådssalen, og det i øvrigt spiller sammen med alle flagregler, så er det ok med mig, siger han.

Den konservative Rasmus Elkjær Larsen har det på samme måde:

- Jeg har ikke noget problem med Dannebrog i byrådssalen, og det tror jeg heller ikke,  mindretallet har. Hvis det er dem inderligt imod, så vil jeg måske være lidt mere forbeholden overfor idéen, siger han.

- Det er nok ikke et forslag fra DF, som jeg ligefrem har gået og ventet på, men vi har ikke noget imod Dannebrog hos Det Konservative Folkeparti, understreger Rasmus Elkjær Larsen.


Jeg har ingen problemer med vores flag, og hvis der er et flertal for at hænge det op i byrådssalen, er det i orden med mig.

Erwin Andresen, gruppeformand, Slesvigsk Parti


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce