Annonce
Aabenraa

Ejvind Kock blev 95 år: Han var boghandler i 51 år

Ejvind Kock blev 95 år. Arkivfoto.


Tidligere boghandler Ejvind Kock, Lindedal 8, Aabenraa, er død 95 år.

Ejvind Kock og hans kone overtog Bo Bojesens Boghandel i Aabenraa i 1962, og han drev den i 51 år. Først som 89-årig solgte han sin butik. Han var på daværende tidspunkt landets ældste boghandler.

Ejvind Kock var oprindelig fra Vejen, og her stod han også i lære som boghandler. Som ung var han blandt andet rejsende i fyldepenne og ansat ved Forlaget Gad i København.

Han overtog boghandlen på Ramsherred i Aabenraa i 1962 efter Peter N. Andresen.

I mange år var han med i Handelsstandsforeningens bestyrelse, og han var den første formand for foreningens gågadelaug.

I den egenskab fik han lov til at klippe snoren, da gågaden i Aabenraa blev indviet som den første uden for København.

Ejvind Kock mistede sin kone for mere end 30 år siden. Parret havde ingen børn. Men hans tidligere personale besøgte ham ofte under hans lange sygeleje i den seneste tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce