Annonce
Sport

Eks-AGF'er er med i historisk pokalbedrift i Tyskland

Mikkel Kirkeskov (liggende) var med fra start, da Holstein Kiel spillede sig i pokalsemifinalen. Foto: Leon Kügeler/Reuters
Holstein Kiel slog Rot-Weiss Essen og er for første gang nogensinde klar til semifinalen i pokalturneringen.

Holstein Kiels største triumf ligger mere end 100 år tilbage i tiden, men måske er der en ny storhedstid på vej i den nordtyske fodboldklub.

På udebane vandt Kiel onsdag aften 3-0 over Rot-Weiss Essen og spillede sig dermed i pokalsemifinalen for første gang i klubbens historie.

Den tidligere AGF- og OB-spiller Mikkel Kirkeskov var med i Kiels startopstilling i en kamp, som holdet sad tungt på fra start til slut.

Rot-Weiss Essen befinder sig på fjerde niveau i det tyske fodboldhierarki og blev overmatchet af topholdet fra 2. Bundesliga.

Kampen blev reelt afgjort af to scoringer inden for tre minutter midt i første halvleg.

Først begik Essens Dennis Grote et klodset straffespark med en alt for overilet tackling af udeholdets Finn Porath. Alexander Mühling var stensikker fra 11-meter-pletten.

Kort efter fordoblede Kiels Janni Serra føringen, da han ved bageste stolpe let kunne trille bolden i mål efter en snu hovedstødsaflevering fra Fin Bartels.

Essen var tæt på at reducere efter et hjørnespark i slutfasen, men i stedet var det gæsternes Joshua Mees, der afsluttede målscoringen med en tredje træffer kort før tid.

Mikkel Kirkeskov spillede de første 68 minutter som venstre back.

Holstein Kiel, der tidligere slog Bayern München ud, er dermed blandt de sidste fire hold i pokalturneringen. Men det er ikke det eneste højdepunkt i klubben i dette fodboldforår.

Kiel er nemlig også brandvarm kandidat til oprykning til den bedste række. Klubben har ikke været i den bedste række, siden Bundesligaen blev oprettet i 1963, men vandt faktisk det tyske mesterskab helt tilbage i 1912.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce