Annonce
Indland

Eks-formænd i kamp om SF-magt

Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsen stiller op til SFs magtfulde landsledelse. Det samme gør en række personer, der har udtrykt sig kritisk om SFs kurs i regeringen.

Mens Pia Olsen Dyhr (SF) indtager formandsstolen uden kamp, er situationen en helt anden, når det drejer sig om de 18 pladser i SFs magtfulde landsledelse.

60 partimedlemmer stiller op til valget til landsledelsen, og i begyndelsen af marts, hvor SF holder ekstraordinært landsmøde, afgøres det, hvem der får magten.

Blandt kandidaterne er den nu forhenværende formand, Annette Vilhelmsen (SF), og tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF), der var formand fra 1991 til 2005.

På forhånd er der lagt op til en række nye navne i landsledelsen, idet partiets hidtidige næstformænd, Mette Touborg og Peter Westermann, ikke genopstiller. Til gengæld stiller fungerede gruppeformand Pernille Vigsø Bagge (SF) op.

»Jeg stiller op, fordi jeg helt ubeskedent mener at kunne bidrage med noget væsentligt. Jeg har erfaring fra kommunalpolitik og fra ni år med diverse ordførerskaber, forhandlinger og gruppeformandsposten i folketingstingsgruppen,« skriver hun på Facebook og tilføjer:

»Jeg vil have, at SF forbliver i de forlig, vi er med i på Borgen. Jeg ønsker, at vi skal være et aktivt og konstruktivt støtteparti med klare venstreorienterede markeringer.«

Folketingsmedlem Jonas Dahl (SF) stiller ligeledes op. Det gør derimod ingen af de folketingsmedlemmer, som af politiske kommentatorer placeres på SFs venstrefløj. Det er navne som Özlem Cekic (SF), Trine Pertou Mach (SF), Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Karsten Hønge (SF).

En række SFere, der har kritiseret partiets kurs i regeringen, stiller op. Det er navne som Poul Overlund-Sørensen, Tonni Hansen, Annika Smith, Leif Donbæk Thomsen og Lene Linnemann og Leif Hermann.

Susanne Mathiesen, medlem af SF Billund, er også på listen. Hun bebudede for et par uger siden, at SF Billund var parat til at nedlægge sig selv, hvis ikke SF trådte ud af regeringen eller rullede salget af DONG-aktier tilbage.

»Vi skal gå efter indflydelse. Det har vi altid gjort, men vel at mærke indflydelse for at få SF-politik gennemført, ikke for at være en del af noget for enhver pris,« skriver hun nu på Facebook.

Valget til landsledelsen kan byde på et comeback til tidligere folketingsmedlem Meta Fuglsang, der tabte formandsvalget til Villy Søvndal i 2005. Hun forlod politik efter et dramatisk landsmøde i 2012, hvor hun trods stor opbakning fra SFerne tabte kampen om at blive næstformand.

De tidligere folketingsmedlemmer Kristen Touborg og Anne Grethe Holmsgaaard stiller op - det samme gør tidligere borgmester i Syddjurs, Kirstine Bille.

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce