Annonce
Haderslev

Eks-politiker: Troværdigheden sættes over styr

Det tidligere byrådsmedlem Holger Eskildsen blander sig i koret af stemmer, der mener, at planerne for honnørkajen vil ødelægge mere end gavne. Han mener, at byggeriet er alt for stort. Foto: Inge Rogat Møller
Det tidligere socialdemokratiske byrådsmedlem Holger Eskildsen mener, at planerne om at bygge et højhus på 55 meter på Haderslev Havn er udtryk for manglende respekt over for eksisterende planer, hidtidige investorer og naboer, og han mener, at det skader kommunens troværdighed.
Annonce

Haderslev: Det tidligere socialdemokratiske byrådsmedlem Holger Eskildsen er ikke vred, han er dybt skuffet. Planen om at bygge et højhus på 55 meter ved Honnørkajen på Haderslev Havn er ifølge ham ikke blot et udtryk for manglende respekt for de investorer, der hidtil har fået lov til at bygge på Haderslev Havn, men også et udtryk for manglende respekt for de overordnede planer for havnen samt ikke mindst for naboerne til det kommende byggeri:

- I lokalplanforslaget diskriminerer man lejerne. Ejerne får en flot udsigt beliggende i solsiden, direkte mod syd. Lejerne kommer til at bo i skyggen af højhuset med meget begrænset udsigt, så drop det lokalplanforslag og følg masterplanen, lyder det fra den tidligere politiker, der gennem mange år var et meget aktivt medlem af udvalget for plan og miljø.

Siden han i 2013 efter 24 år i politik stoppede som byrådsmedlem, har han med interesse fulgt byrådets gøren og laden. Lige nu er han dog ikke stolt over, hvad der sker, og derfor blander han sig i debatten om byggeplanerne på Honnørkajen, som er i høring frem til den 23. oktober.

Annonce

Troværdighed sættes på spil

- Som almindelig skatteborger spørger man sig selv om, hvorfor man har brugt så mange millioner på masterplaner, når de blot skrottes, fordi der kommer en investor, som ønsker noget andet. Hvor er troværdigheden i forhold til de investorer, som allerede har investeret på havnen, og hvilken garanti har kommende investorer for at godkendte planer overholdes, så deres investeringer ikke forringes ved kommende byggerier, spørger Holger Eskildsen, der med stolthed var med til at beslutte, at kommunen i 2004 skulle afvikle en arkitektkonkurrence i forbindelse med nedlæggelsen af erhvervshavnen.

- Nu skulle det gøres rigtigt. Vi skulle have et godt og grundigt udarbejdet grundlag for at beslutte, hvad der langsigtet skulle ske med vores gamle erhvervshavn. Det var en svær beslutning at nedlægge erhvervshavnen, men skulle det ske, så skulle det gøres ordentligt. Vi fik nogle fantastisk flotte bud på, hvad der langsigtet skulle ske med Haderslev havn. Der var stor, politisk enighed om masterplanen.

Baggrund

Haderslev Byråd godkendte den 25. august forslag til kommuneplantillæg 12-2017, Boligområde ved Honnørkajen, Haderslev og forslag til lokalplan 10-41, Boligområde ved Honnørkajen, Haderslev, som derefter blev sendt i offentlig høring i otte uger frem til den 23. oktober. Planområdet er beliggende ved Honnørkajen, Jomfrustien og Gasværksvej i Haderslev.

Området er på cirka 14.000 kvadratmeter, og indholdet i kommuneplantillægget 12-2017 og lokalplan 10-41 er udarbejdet, fordi Haderslev Kommune ønsker at omdanne planområdet til et nyt boligområde. Planerne åbner mulighed for, at der kan etableres cirka 150 boliger i form af både private og almene etageboliger.
Planerne åbner desuden mulighed for etablering af boligbebyggelse i forskellige højder, hvor en del af byggeriet tillades i en max højde på 55 meter.

- I 2017 blev der yderligere efter en stor arkitektkonkurrence udarbejdet og godkendt et utrolig flot projekt for Jomfrustien og dens forbindelse med havnen. Alt var tilsyneladende godt og velovervejet, nu vidste vi, hvad vi ville med havnen og forbindelsen mellem bykernen og havnen, lyder det fra Holger Mikkelsen, der peger på, at der var og er bred politisk prestige i begge masterplaner, og at der er brugt rigtig mange penge på planlægningen:

Annonce

Hvem bestemmer?

- Det koster, når man skal tænke langsigtet, og investorer skal vide, hvad de har at forholde sig til. Men så dukker der pludseligt et enkeltstående projekt op, som overhovedet ikke passer ind i planlægningen, umiddelbart forventer man så, at projektet afvises, men nej, der udarbejdes en ny lokalplan, som totalt ændrer eksisterende vedtagne planer. Det er ikke rimeligt, og det føles som et overgreb på hele den borgerproces, der har været. Det er vel politikerne, som beslutter og ikke investorerne, eller, spørger Holger Eskildsen.


Det er vel politikerne, som beslutter og ikke investorerne, eller.

Holger Eskildsen, tidligere medlem af Haderslev Byråd


- Byggeriet på havnen og længere ud er harmonisk og tilpasset masterplanen, her er plads til både ejere og lejere, med samme skønne udsigt. I den lokalplan, som er i høring, diskriminerer man lejerne. Så drop den plan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce