Annonce
Aabenraa

Eksborgmester til efterfølger: Det er uambitiøst

Konservative Jan Riber Jakobsen har bopæl i Padborg og stor veneration for Store Okseø. Arkivfoto: Timo Battefeld
En halv måned inde i den nye byrådsperiode sender eksborgmester Thomas Andresen (V) en pil i retning af den nye borgmester, Jan Riber Jakobsen (K). Venstremanden savner en plan for Store Okseø og får svar på tiltale.

Sønderhav: Har man ikke egen båd, skal man have evnen til at gå på vandet, hvis man skal til Store Okseø i Flensborg Fjord den kommende sommer.

Det satte politikerne i Aabenraa Byråds nye udvalg for bæredygtig udvikling to tykke streger under på deres møde forleden, hvor der var enighed om, at kommunen ikke er med til at finansiere overfarten i denne omgang.

Men hvad så nu? Det er spørgsmålet fra Venstres gruppeformand, tidligere borgmester Thomas Andresen.

Annonce

- Vi er i Venstre klar til at ville mere. Det kan godt være, vi heller ikke i Venstre på stående fod kan finde de her penge, men beslutningen er truffet på for løst et grundlag. Det var udelukkende et spørgsmål om, om man ville finde penge til en færge og så ikke gøre mere ved Store Okseø, siger Thomas Andresen.

- Min forventning var, at Jan (Riber Jakobsen (K), borgmester, red.) ikke ville acceptere en beslutning som den her, fordi den lukker ned for signalværdien omkring Store Okseø, lyder det fra Thomas Andresen, der peger på, at intentionen, da aftalen om Store Okseø blev indgået med Naturstyrelsen, var, at der på sigt skulle laves en udviklingsplan for den fremtidige brug af øen.

Kalendertjek

Forgængerens melding kommer mildest talt bag på målet for kritikken.

- Hvad viser kalenderen i dag? Er det ikke korrekt, at det er den 14. januar? Tror du ikke, han lige skal sunde sig lidt? Jeg synes, det er lidt utidigt at komme 14. januar og begynde at angribe alt og alle, lyder borgmester Jan Riber Jakobsens umiddelbare reaktion.

Thomas Andresen afviser, at Venstre selv kunne have lagt op til den plan inden magtskiftet ved årsskiftet.

- Når der er en valgkamp, begynder man ikke at rejse sådan nogle sager, og det var også derfor, Philip (Tietje (V), tidligere formand for vækstudvalget for land og by, red.) i december sagde, at det nye byråd måtte træffe en beslutning om, hvad man vil med Store Okseø.

- Hvis det var mig, der havde været borgmester, havde jeg arbejdet videre med udviklingsplanen for Store Okseø, fordi den udgør et fyrtårn i forhold til de samarbejder, der er om Flensborg Fjord og om Gendarmstien, der i den grad har haft en kæmpe fremgang i antallet af besøgende under coronaen. Med det signal, der nu er givet, afskærer man Store Okseø fra at kunne indgå.

Annonce

Overnatninger i spil

Og Andresen har et skud mere i bøssen, når han tænker tilbage på den seneste kommunalvalgkamp.

- De Konservative vil i 2030 fordoble antallet af overnatninger i Aabenraa Kommune, og så er det lidt underligt, at man lægger turismen over i et udvalg, der så lukker en mulighed ned. Jeg havde gerne set, at man byggede nogle bjælkehytter, der kunne bruges til kursusvirksomhed om vinteren og til overnatning om sommeren. Det er uambitiøst det her, synes Thomas Andresen.

Her peger efterfølgeren igen på kalenderen.

- Vi har ikke engang ønsket hinanden godt nytår endnu, inden han skyder på os, siger Jan Riber Jakobsen.

Borgmesteren fortæller, at der er et udspil til en udviklingsplan på vej fra flertalsgruppen i byrådet. Altså alle andre partier end Venstre og Dansk Folkeparti.

- Vi skal lige have lov til at komme i gang, inden vi kommer med det udspil. Nu skal vi lige se, hvor partierne står, og så drøfter vi, hvor vi kan finde sammen, siger Jan Riber Jakobsen, som understreger, at hans parti har været fortaler for at satse på Store Okseø, og at det nu er Venstre, der har skiftet kurs.

- Venstres holdning har ændret sig 120 grader i forhold til for bare få år siden. Jeg glæder mig over, at Venstre har flyttet sig og støtter det konservative ønske om at få Store Okseø tilbage i kommunalt eje, siger Jan Riber Jakobsen.

Det her skal opfattes som en fremstrakt hånd.

Thomas Andresen (V), gruppeformand
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Kolding

Dødsbranden i campingvognen er afsluttet: Nu er omkommet mand identificeret

Annonce