Annonce
Sydjylland

Ekspert: Datingapps gør det sværere at finde kærligheden

53-årige Anita Busch fra Kolding har både oplevet pludselig ignorance og at modtage seksuelle billeder af mænd, hun har mødt på datingsider og -apps. Foto: Søren Gylling
Datingkulturen herhjemme har ændret sig gevaldigt i takt med, at diverse datingsider og -apps har vundet frem. De har gjort det nemmere at komme i kontakt med tusindvis af andre singler, men de har også gjort det sværere at finde den store kærlighed, mener datingekspert Mikael Hoffmann.

Datingkultur: Swipe, swipe, swipe, match! Bevægelsen, når tommelfingeren stryger fra venstre mod højre side af skærmen på en smartphone, er en, mange mennesker efterhånden kender til. Det er en bevægelse, som derfor også ofte bliver startskuddet til, at to mennesker mødes for at se hinanden an. I forrige årtusind eksisterede den ikke, og den har medført en ny måde for mange singler at lede efter kærligheden.

Men ifølge parterapeut og datingekspert Mikael Hoffmann er det ikke kun positivt, at det er blevet nemmere at finde og møde andre singler gennem apps og datingsider som Tinder og Dating.dk. Med dem syner udbuddet nemlig langt større end tidligere, og man kan lynhurtigt finde en ny og mere spændende flamme i tilfælde af, at en uenighed byder sig på tredje date – hvis man overhovedet når så langt.

- Når man dater på den måde, hvor man hurtigt kan se et dejligt smil og se, hvilke interesser den anden har og hurtigt kan mødes, så kommer man til at fokusere på de overfladiske her-og-nu-værdier. Det kan være udseende, politisk overbevisning og om man kan lide at have sex sammen. I stedet bør vi kigge mere på de grundlæggende værdier og på, hvad vi kan byde ind med i forholdet, siger han.

På grund af det meget høje tempo, der også gør det nemt at skifte ud og det store udbud, der gør det svært at vælge, mener han, at datingsider og -apps ikke er de rette kanaler, hvis målet er at finde sit livs udkårne.

Annonce

Ekspertens råd

Parterapeut og datingekspert Mikael Hoffmann fraråder datingsider og -apps for at finde den helt store kærlighed, da han mener, der her er for stort fokus på overfladiske værdier. Hans råd er i stedet at overveje egne interesser og gå steder hen, hvor man kan møde andre med samme passion. Interesserer man sig for golf, kan man tage til den lokale golfklub for at møde andre mennesker og ad den vej finde en kæreste, som deler samme interesser og værdier.

Hvad tiltrækker du?

Det høje tempo kan blandt andet ses, hvis man pludselig bliver slettet som kontakt midt i en korrespondance og uden varsel. Det er noget, som 53-årige Anita Busch fra Kolding har oplevet – og hun er langt fra alene. Faktisk er tendensen så udbredt, at det har fået et navn: Ghosting. I princippet har det altid været en ting pludselig at blive ignoreret af en anden person, fortæller Mikael Hoffmann, men det kan føles anderledes, når det foregår hårdt og brutalt på internettet, hvor det er mere anonymt, end hvis man står ansigt til ansigt.

Han forklarer dog, at oplever man at blive ignoreret eller modtager man seksuelle billeder, skal man overveje, om man selv udsender signaler, som tiltrækker den form for opførsel.

- Hun skal først og fremmest kigge på, hvem hun er. Hvad er det i hende, der tiltrækker den type mænd? Hun skal arbejde med sig selv og sine holdninger og overbevisninger. Hun skal overveje, hvem hun selv skal være for at tiltrække den mand, hun gerne vil have, siger Mikael Hoffmann.

En investering i kærlighed

Udover tempoet er der også andre ting, der har ændret sig i takt med, at datingsider og -apps har vundet frem. Vi har nemlig nogle helt andre krav til kærligheden og til en partner i dag, end vi havde for 20 år siden, fortæller datingeksperten.

- Vi er blevet mere kræsne, krævende og bevidste i dag. Vi er mere selektive både i forhold til parforhold og arbejde, og vi stiller generelt større krav til, at det skal give mening for os selv.

Netop det, at vi har mere og mere fokus på os selv og vores egne behov harmonerer dog ikke godt med parforhold, som vi i stedet skal se som en investering.

- Kærlighed er i bund og grund at vælge at give sin partner det, partneren gerne vil have. Det skal handle mindre om os selv og mere om, hvad vi kan give til vores partner.

Men ifølge Mikael Hoffmann kan det for nogle føles som for stort et arbejde og virke bøvlet – og måske derfor lever flere og flere som singler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce