Annonce
Indland

Ekspert: De unge er afhængige af de sociale medier

Kunstmuseet har i en snes år interesseret sig særligt for, hvad der sker i mødet mellem børn og kunst. Nu har 2.b været med til at sætte ord på - og lave undervisningsmateriale til andre børn.

Vi kommer ikke til at se de unges forbrug af internettet og de sociale medier aftage, forklarer ekspert, der mener, at de unge er inde i en afhængighed, som de ikke kan komme ud af.

Det er helt normalt, at unge får lysten til at kvitte de sociale medier såsom Facebook, lyder det fra Søren Schultz Hansen, der er digital ekspert og ekstern lektor hos Copenhagen Business School. Det er dog sjældent, at tanken kommer videre, og hvis den gør, er det kun i perioder såsom med Daniel de Taeje, der til JydskeVestkysten har fortalt, at han kun er på Facebook om fredagen for at skære ned.

- Der er tre ting, der skaber afhængigheden og gør det meget svært at stoppe. Det første er den kemiske reaktion, der sker, når man får et "like" og derved et skud dopamine. Det er på linje med narkomani, forklarer han.

Den anden afhængighed skabes, fordi meget af det praktiske i de unges liv bliver arrangeret på Facebook. Den tredje faktor er, at de unges sociale liv i dag ofte er på de sociale medier.

- Det er hvis ikke umuligt så meget svært i det moderne samfund at lukke helt ned. Du vil lukke døre for det sociale og praktiske liv. Derfor ser vi kun, at folk forlader de sociale medier i et kort stykke tid. Det er næsten umuligt andet, siger Søren Schultz Hansen, der har skrevet bøgerne "Digitale indfødte på job" og "Årgang 2012", om de unge og det digitale forbrug.

Han tror derfor heller ikke, at der vil komme en større modreaktion til den digitale bølge.

- Vi ser det i det små såsom med Daniel, men det bliver ikke andet end små skvulp, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce