Annonce
Sydjylland

Ekspert: Kommunerne er klart vigtigere end regionerne

Kommunalforsker Roger Buch forklarer, at kommunerne betyder meget mere og det derfor er naturligt, at vælgerne oplever, de har større betydning for deres hverdag.Arkivfoto: Thomas Gregersen

At vælgerne mener, at kommunalbestyrelserne har større betydning for deres hverdag end regionerne, kommer ikke bag på forskningschef. Faktisk burde der være større forskel, siger han.

Betydning: Byrådene er langt vigtigere end regionerne. Sådan siger kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, efter en meningsmåling viser, at blot 13 procent af vælgerne mener, at regionsrådet i høj grad har betydning for deres hverdag, mens 29 procent af vælgerne mener det samme om kommunalbestyrelserne.

- Forskellen burde i virkeligheden være større. Kommunerne har flere opgaver end regionerne, har større budgetter og langt flere ansatte, siger Roger Buch.

Ude af trit med borgerne

I samme meningsmåling svarer 27 procent, at regionerne bør nedlægges, mens 43 procent svarer, at de ikke skal. Det ligner ifølge Roger Buch tidligere lignende undersøgelse. Det tyder dog på, at politikerne er ude af trit med borgerne.

- Hvis man kigger på Christiansborg, er det en 50/50 situation. Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti vil nedlægge dem, mens Venstre tripper i baggrunden og har sagt, at regionerne er på prøvetid, mens der i den røde blok er opbakning til regionerne,forklarer han.

I meningsmålingen er det de unge, der oftest vil beholde regionerne. Blandt de 18-29 årige vil kun hver tiende lukke regionerne, mens det er 35 % af de 50-59 årige. Det overrasker Roger Buch.

- Sundhed er et mere fjernt emne for unge i forhold til ældre. Så umiddelbart vil man tænke, at når sundhed ikke er så centralt, vil man være mere velvillig til at nedlægge regionerne. Så det overrasker mig, og jeg kan ikke give nogen god forklaring på det.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Håndværkere i isolation kan få konsekvenser for sommerhusejere: - De, der ringer nu om projekter inden påske, kan glemme alt om det

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce