Annonce
Sport

Ekspert: Lang golfpause spolerer ikke Olesens karriere

Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Thorbjørn Olesens retssag i London kan holde ham ude af sporten til maj, men rusten kan godt bankes af.

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesens mulighed for igen at kunne spille på European Tour og PGA Tour kan have lange udsigter.

Onsdag ved retten i London kom det frem, at såfremt Olesen ikke erkender sig skyldig undervejs i sagen om påstået voldelig og seksuelt krænkende adfærd på et fly, forventes en dom først afsagt i midten af maj 2020.

Danskeren er suspenderet af både European Tour og PGA Tour, hvor han normalt slår sine folder, og begge har meldt ud, at suspenderingen varer, så længe sagen pågår.

Det betyder, at Olesen kan ende med at være ude i mere end ni måneder, da hans seneste turnering var i slutningen af juli, dagen før flyveturen som har udløst hele sagen.

Men selv om den lange pause er generende for karrieren, så er der ikke noget fysisk eller golfteknisk, som skulle afholde ham fra at nå sit niveau igen på den anden side, mener golfeksperten Leif Nyholm.

- Rent sportsligt tror jeg ikke, det får indflydelse, at han bliver lidt rusten. Hvis man er væk i lang tid, er man enormt sulten, og så kan det godt opveje det, at man er en lille smule rusten, siger Nyholm.

Hvad sagen får at betydning mentalt, kan han ikke udtale sig om, og han har ingen anelse om, hvad European Tour eller PGA Tour gør, såfremt Olesen ender med at blive frifundet.

I så fald vil han uretmæssigt være afholdt fra at spille turneringer, og hvordan vil de to organisationer forholde sig til det?

Hvis en spiller bliver syg i en periode, kan han blive tildelt en "medical exemption", som betyder, at spilleren får lov til at spille de turneringer året efter, han grundet sygdom er gået glip af.

I sagens natur er der ikke tale om sygdom for Olesen, men det kunne være en mulighed. Men alt er gisninger på dette tidspunkt i sagen. Umiddelbart findes der ikke lignende fortilfælde.

En talsperson for European Tour oplyser til Ritzau, at danskerens suspendering foreløbig står ved magt.

- Thorbjørn Olesen forbliver suspenderet fra European Tour, mens sagen pågår. Eftersom dette er en igangværende juridisk sag, har vi på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

Næste år ligger der også et OL i august, som Olesen som næstbedste dansker på verdensranglisten på nuværende tidspunkt vil være i spil til.

Dansk Golf Union ønsker ikke at kommentere Olesen-sagen. Men DGU-direktør Morten Backhausen siger, at de to spillere, som skal til OL i Tokyo, udelukkende bliver valgt ud fra placering på verdensranglisten.

Lige nu er Joachim B. Hansen Danmarks tredjebedst placerede spiller på ranglisten som nummer 229. Olesen er øjeblikkeligt nummer 69.

De to herrespillere til OL udtages 23. juni 2020, så skulle Olesen blive frifundet og få ophævet sin suspendering til maj - eller før - kan han også nå at spille nogle turneringer inden udtagelsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce