Annonce
Sport

Ekspert: Mourinho vil marginalisere Eriksen yderligere

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Morten Bruun tror ikke, at José Mourinho vil satse på Christian Eriksen. Et januarskifte er løsningen.

Med José Mourinhos ansættelse som ny Tottenham-cheftræner i stedet for den fyrede Mauricio Pochettino kan Christian Eriksen formentlig se frem til endnu mere tid på bænken eller ude af truppen.

Det vurderer fodboldekspert og tv-kommentator på Discoverys kanaler Morten Bruun.

- Jeg tror, at José Mourinhos ankomst til Tottenham betyder, at Christian Eriksen bliver yderligere marginaliseret, og at det bringer et januarskifte tættere på, for det vil være i alles interesse, siger Morten Bruun.

Årsagen til forudsigelsen ligger i, at Christian Eriksen har ønsket sig væk fra klubben og har kontraktudløb til sommer.

- Jeg tror, Eriksen har besluttet sig for at forlade Tottenham. Punktum. Og jeg tror, at José Mourinho vil blive præsenteret for det scenarie, at der ingen chance er for, at Christian Eriksen bliver.

- Mens Mauricio Pochettino elskede Eriksen højt og indtil for ganske, ganske nylig havde ham nærmest fortrykt på sit holdkort, er der jo ingen grund til, at Mourinho skal tænke på samme måde, siger Morten Bruun.

- Hvis han kun var ansat til 2020 med en bunden opgave om at vinde et trofæ og skaffe klubben i Champions League, havde situationen måske været anderledes. Men i og med han er ansat til 2023, kan jeg slet ikke se, hvorfor han skulle satse på Christian Eriksen.

José Mourinho udtalte sig for nylig om situationen i Tottenham til Sky Sports.

Her understregede han sin holdning i forhold til spillere, der er på vej væk.

- Jeg kan ikke lide at beholde spillere, som ikke ønsker at blive i klubben. Jeg tænker ikke en gang på det økonomiske perspektiv, men på spillerens følelser, sagde Mourinho i sin egenskab af tv-ekspert.

Mauricio Pochettino overtog styringen i Tottenham i 2014. Under ham nåede Eriksen 255 kampe for klubben.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce