Annonce
Sydjylland

Ekspert om bønnekald: Morgenvækning omvender ikke politikere

Det er minareter såsom Imam Ali Moske på Vibevej på Nørrebro i København, som DF vil have forbudt. Foto: Scanpix - Bax Lindhardt

Det får ikke den store betydning over for politikerne, at "Stop Islamiseringen i Danmark" vil vække dem med muslimsk bønnekald, men det kan påvirke almindelige borgere, lyder det fra ekspert.

Annonce

Udstyret med en ghettoblaster med muslimsk bønnekald vil den islamkritiske organisation "Stop Islamiseringen i Danmark" (SIAD) vække de politikere, der er imod at forbyde minareter og bønnekald i Danmark. Ifølge Silas Harrebye, lektor på Roskilde Universitet og ekspert i kreativ aktivisme, vil det dog ikke få den ventede succes.

- Hvis målet er at illustrere over for politikerne, at bønnekald er til gene, så tror jeg ikke, at det vil få den store betydning, fordi politikere gør sig store ideolog-baserede overvejelser og ikke bare skrifter mening, fordi nogen kommer for at illustrere, hvor irriterende noget er, siger Silas Harrebye.

- Men det er så den ene måde at vurdere på, om det har en effekt. Den anden måde er, om de via denne aktion, skaber en bredere og anderledes offentlig debat. Og det synes jeg måske er lykkes, alene på grund af, at du (journalisten) skriver en historie om det, siger Silas Harrebye, der også mener, at gruppen vil have lettere ved at påvirke borgeres holdninger end politikeres.

Anders Gravers Pedersen og resten af SIAD er mest kendt for demonstrationer rundt omkring i Danmark. Her i Kolding. Akrivfoto: Christer Holte
Annonce

Ikke noget nyt

I juli vækkede SIAD Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) med muslimsk bønnesang, og selv om metoden kan virke speciel, er det dog ikke som sådan noget nyt, lyder det fra lektoren.

- Det er ikke en ny taktik, for det bliver mere og mere relevant for både venstre- og højrefløjen at bruge de her mere provokerende, skæve indfaldsvinkler, fordi vi lever i en mættet politisk offentlighed. Der skal noget til for at provokere folk eller vække journalisters opmærksomhed, siger Silas Harrebye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce