Annonce
Tønder

Ekspert: Tønder Listen er en kæmpe foræring til Socialdemokratiet i Tønder

Tønder Listen blev onsdag præsenteret på et pressemøde i Tønder. Den nye liste er en ren foræring til Socialdemokratiet i kommunen, vurderer en ekspert i kommunalpolitik. Foto: Martin Franciere
Tønders nye politiske spiller, Tønder Listen, giver kommunens største oppositionsparti en kæmpe baghåndsfordel ved kommunalvalget til næste år. Det vurderer en forsker i kommunalpolitiske forhold.
Annonce

Tønder: Konklusionen er klar, når Roger Buch, forskningslektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og mangeårig iagttager af kommunalpolitik, skal levere en analyse af den seneste politiske udvikling i Tønder.

-  Der er slet ingen tvivl om det. Det er en kæmpeforæring til oppositionen, når sådan noget sker, siger Roger Buch, med henvisning til, at Tønder onsdag fik et nyt politisk parti, med borgmester Henrik Frandsen i spidsen. Med sig tager han fem byrådsmedlemmer, som alle nu er tidligere Venstrefolk. Roger Buch mener, at Venstre-splittelsen og den nye liste, kan betyde et systemskifte i Tønder efter næste kommunalvalg.


Jeg kan sagtens følge hans ræsonnement. Det har ikke gavnet Venstre, at vi har haft den splittelse og opløsning, som vi har haft.

Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Listen


- Det kan det sagtens. Man skal huske, at Venstre i forvejen er udfordret ved dette her kommunalvalg (som finder sted den 16. november 2021, red.). Venstre - og blå blok som helhed  - står i dag væsentligt svagere, end den gjorde i 2017. Og den landspolitiske svækkelse vil også slå igennem ved kommunalvalget. Og med dette her oveni, så bliver det rigtig svært. Man kan måske gå så langt som til at sige, at det vil være overraskende, hvis Venstre kan forsvare denne her borgmesterpost.

Annonce

Enestående chance

Roger Buch uddyber sin analyse med, at to Venstre-fraktioner vil give Socialdemokratiet en enestående chance til at sætte sig i borgmester-stolen i Tønder, fordi Martin Iversen og Henrik Frandsen under ingen omstændigheder vil pege på hinanden. Og den analyse forstår Tønders borgmester og Tønder Listen-formand Henrik Frandsen et stykke af vejen.

- Jeg tror aldrig, at situationen har været så åben i Tønder kommune. Der er rigtig mange muligheder i spil. Og også flere end dem, han ridser op. Men jeg kan sagtens følge hans ræsonnement. Det har ikke gavnet Venstre, at vi har haft den splittelse og opløsning, som vi har haft. Og det, at vi er splittet i to halvdele - det kommer jo heller ikke til at gavne det fælles projekt, siger Henrik Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Trekantområdet

Falck fandt fire nye coronatilfælde: Efterskole har sendt alle 160 elever hjem

Annonce