Annonce
Udland

Eksplosion kræver 23 ofre i industrikvarter i Sudan

Ebrahim Hamid/Ritzau Scanpix
Der udbrød brand på en fabrik, da en tankvogn eksploderede i Sudans hovedstad. 23 personer har mistet livet.

23 personer er tirsdag omkommet, og flere end 130 er blevet kvæstet i forbindelse med en eksplosion i Sudans hovedstad, Khartoum.

Her eksploderede en tankvogn, hvilket udløste en brand på en keramikfabrik i et industrikvarter i den nordlige del af byen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, som har informationer om ulykken fra regeringen i Sudan og Indiens ambassade i Khartoum.

Ifølge ambassaden tæller fabrikkens stab flere end 50 indiske statsborgere.

Heraf er flere omkommet i branden.

En ansat på en nærliggende fabrik fortalte efterfølgende AFP om ulykken.

- Braget fra eksplosionen var højt. Adskillige biler på fabrikkens grund brød også i brand, sagde vidnet.

- Jeg trak 14 lig ud, der var fuldstændig forbrændte, siger en frivillig på stedet ved navn Omar til nyhedsbureauet Reuters.

Foreløbige undersøgelser fra ulykkesstedet peger på, at der ikke var den fornødne sikkerhed på fabrikken.

- Letantændelige materialer blev ikke opbevaret ordentligt, og det førte til spredning af ilden, lød det tidligere tirsdag fra regeringen i Sudan ifølge AFP.

- De første undersøgelser viser en mangel på sikkerhedsforanstaltninger.

Eksplosionen var så voldsom, at tankvognen blev blæst over på en parkeringsplads ved siden af fabriksbygningen.

En efterforskning af eksplosionen og branden er blevet iværksat.

Blandt de omkomne er flere fra forskellige asiatiske lande, skriver Reuters.

De sårede er indlagt på hospitaler i Khartoum. Flere er i kritisk tilstand, oplyser en lokal politikommissær.

Fabrikken er fuldstændig ødelagt efter eksplosionen, oplyser regeringen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce