Annonce
Udland

Eksplosion sårer flere i den svenske by Norrköping

11930 Magnus Andersson / Tt/Ritzau Scanpix
Aftenposten skriver, at målet for eksplosionen var et medlem af en kriminel motorcykelbande.

En kraftig eksplosion rystede onsdag en boligblok i bydelen Hageby i Norrköping. Flere personer blev lettere såret ved eksplosionen, men myndighederne har endnu ikke helt overblik over skadernes omfang.

- Der er ingen alvorlige skader, og vi har fået alle ud, siger Lennart Ågren ved redningstjenesten i Östergötland.

Eksplosionen blev meldt til politi og redningstjenester klokken 6.14 onsdag morgen.

Eksplosionen skete efter alt at dømme inde i en opgang.

Avisen Aftenposten skriver, at målet for eksplosionen var et ledende medlem af en kriminel motorcykelbande ved navn "No Surrender".

- Kilder oplyser til Aftonbladet, at eksplosionen var rettet mod en special lejlighed i ejendommen og en leder af den kriminelle motorcykelbande.

Det skriver Aftonposten, som også nævner, at flere voldelige angreb har været rettet mod banden - senest et dobbeltdrab uden for en natklub i Norrköping den 5. december.

Svensk politis nationale bombegruppe var onsdag ved at undersøge huset, hvor eksplosionen skete i Norrköping - omkring 135 kilometer sydvest for Stockholm.

Der har været flere eksplosioner i flere boligområder i Sverige i den seneste uge.

Natten til tirsdag blev en person såret, og omkring 50 andre blev evakueret efter to eksplosioner i to boligblokke i Husby og Kista nordvest for Stockholm.

Svensk politi har sagt, at det er ved at undersøge, hvorvidt de har forbindelse til en eksplosion ved en boligblok i Östermalm i Stockholm i sidste uge. Ingen kom noget til ved denne eksplosion.

Politiet og andre myndigheder udtrykker bekymring og overraskelse over en udvikling, hvor Sverige er blevet rystet af et stort antal eksplosioner.

Sveriges kriminalpræventive råd siger, at der skete 257 eksplosioner i landet sidste år. I 2018 var antallet 162.

- Vi så tidligere, at der blev anvendt håndgranater. Nu ser vi i stedet hjemmelavede sprængladninger blive anvendt som våben i konflikter, siger Stefan Hector, der er operativ chef i det nationale politi.

En bølge af skyderier har samtidig rystet Malmø, Stockholm og andre svenske byer i de seneste par år.

/ritzau/TT

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce