Annonce
Kolding

Eksplosionen i Beirut

Annonce

Billederne i TV avisen forleden af eksplosionen i Beirut fyldte mig med gru og rædsel, og jeg tænkte på de borgere, der mistede deres kære, blev såret eller mistede alt, hvad de ejer. Hvad er det for et sprængstof, der kan frembringe så kraftig en eksplosion?
Dagen efter forlyder det, at det var ca 3000 tons af gødningsproduktet ammoniumnitrat, der eksploderede, og eksplosionen var kraftig som en lille atombombe. Så er det, at jeg tænker på, hvad er det for produkter, og hvor mange tons er det gødningsvirksomheden opbevarer på Kolding Havn.
Efter min opfattelse bør kommunale som statslige myndigheder hurtigst muligt på baggrund af katastrofen i Beirut udarbejde en undersøgelse, der vurderer, om det er forsvarligt overfor byens borgere at opbevarer et så farligt produkt midt i kommunen, mængden, der opbevares på Kolding Havn, er rigtig mange gange større end 3000 tons, så vidt jeg ved. Hvis 3000 tons kunne volde så stor skade på en stor by som Beirut, vil Kolding by blive fjernet fra landkortet, hvis mængden på Kolding Havn gik af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce