Annonce
Udland

Eksplosioner på fyrværkerifabrik på Sicilien dræber fem

Ana Rodriguez/Ritzau Scanpix
Blandt de dræbte er en 71-årig kvinde, som var hustru til ejeren af fabrikken, der ligger på Sicilien.

Fem mennesker mistede onsdag livet i to eksplosioner på en fyrværkerifabrik på Sicilien. Det oplyser politi og brandvæsen efter hændelsen på den familiedrevne fabrik.

I eksplosionerne, der fandt sted onsdag eftermiddag, blev blandt andre den 71-årige hustru til fabrikkens ejer dræbt.

Fabrikken ligger i byen Barcellona Pozzo di Gotto i regionen Messina.

Ejerens søn forsøgte angiveligt at redde den 71-årige kvinde og var selv en af fire personer, der blev bragt på hospitalet med alvorlige kvæstelser. Det oplyser politiet.

En af de kvæstede døde senere på hospitalet af sine kvæstelser.

- Ifølge den indledende efterforskning tyder det på, at der var to eksplosioner, siger politibetjent Giancarmine Carusone.

Han tilføjer, at det antages, at det var gnister fra noget svejseudstyr, der forårsagede eksplosionerne.

En ansat, der i første omgang blev meldt savnet, blev senere fundet død under murbrokkerne.

Imens blev en anden medarbejder, som opholdt sig inde i depotet på tidspunktet for eksplosionen, trukket ud i live.

Brandmænd søger fortsat efter yderligere ofre.

Den lokale anklagemyndighed har indledt en undersøgelse af ulykken.

Da ulykken indtraf, var personalet på fabrikken i færd med at forberede sig til nytårsfejringen i det sydlige Italien.

Nytåret fejres ved at jage onde ånder væk og er en tradition, der går tilbage til 1500-tallet.

Der sker årligt dødelig ulykker i Italien i forbindelse med forberedelserne til nytårsfejringen.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Sønderborg

Minigraver kørte ind i bil

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce