Annonce
Sport

Ekstræner roser Nicklas Bendtners attitude i Rosenborg

Vincent West/Reuters
Tidligere Rosenborg-træner Kåre Ingebrigtsen har kun gode ting at sige om Bendtners indsats i den norske klub.

Den danske angriber Nicklas Bendtner er havnet i kulden i den norske klub Rosenborg, og det har ekstræneren Kåre Ingebrigtsen svært ved at forstå.

Ingebrigtsen hentede i 2017 overraskende Bendtner til den norske klub, og i deres cirka halvanden sæson sammen oplevede træneren en meget professionel Nicklas Bendtner.

Det siger Ingebrigtsen i et interview med avisen Dagbladet.

- Nicklas er en fantastisk fodboldkapacitet. Det er en trist situation (Bendtner havnet i, red.).

- Jeg har ikke grundlag for at sige, om det er andre ting end det sportslige, som gør, at han ikke var med mod Lillestrøm. Men sådan, som jeg kender Nicklas, har jeg kun positive ting at sige.

- Nej, jeg oplevede aldrig problemer med hans motivation. Jeg oplevede, at han var 100 procent dedikeret til fodbolden. Det samme var de andre i truppen. De arbejdede knaldhårdt for Rosenborg, siger Kåre Ingebrigtsen.

Træneren blev fyret i Rosenborg i juli sidste år og skal fra næste sæson træne belgiske Oostende.

Nicklas Bendtner fik spilletid i sæsonens fem første ligakampe for Rosenborg, men siden har danskeren ikke været på banen. Først sad han på bænken i hele kampen mod Sarpsborg, og i lørdags var han end ikke i truppen i kampen mod Lillestrøm.

I sidste uge undrede Bendtner sig over, at han pludselig var blevet reserve.

- Jeg vil tro, at der findes en forklaring på, hvorfor jeg ikke spiller. Han (træneren, red.) har fortalt jer meget, men ikke fortalt mig noget. Jeg er uforstående over for situationen.

- Men jeg arbejder hårdt til træning, som I kan se. Det går godt, og jeg er klar, sagde Bendtner til VG.

Rosenborg-træner Eirik Horneland fastslog samtidig, at Bendtner stadig har kvaliteten til at bidrage med noget ekstraordinært i den norske mesterklub.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Uddannelser jagter mænd

Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce