Annonce
Esbjerg

Ekstra midler til LAG Fanø-Varde: Skulderklap til øens ildsjæle

LAG Fanø-Varde får knap en million ekstra i 2020. Pengene skal løfte lokalsamfundet i de to kommuner. Foto: LAG Fanø-Varde
LAG Fanø-Varde har fået tildelt lige knap en million kroner ekstra i 2020. De skal være med til at styrke lokalsamfundet i Fanø og Varde kommuner. Ifølge folketingsmedlem Anders Kronborg (S) er det et skridt i den rigtige retning.

Fanø: Fanøs lokale ildsjæle kan se frem til et ekstra stort skulderklap i 2020. LAG Fanø-Varde modtager nemlig en ekstra pose penge i 2020. Hele 948.729 kroner ekstra skal fordeles til lokale projekter i Fanø og Varde kommuner.

De ekstra midler skyldes, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) har fundet 30 millioner ekstra til puljen for de såkaldte LAG-midler. Det er midler, der går til lokale projekter, som har til formål at fremme den bæredygtige udvikling og grønne omstilling i landdistrikterne.

Den tidligere regering valgte ellers at beskære puljen tilbage i 2016, så pengeposen gik fra at indeholde 94,3 millioner kroner i 2015 til 63 millioner i 2017. Den besparelse ruller erhvervsministeren nu tilbage.

For Syddanmark betyder det et lokalt løft på 7,81 millioner kroner ekstra.

Annonce

LAG-midler til Fanø

I 2018 havde LAG Fanø-Varde 1.235.000 kroner at fordele. De blev uddelt til syv projekter, hvoraf tre var på Fanø. De gik til Cykeludlejningsfirmaet Fanø Cykler, Fanø Skibsrom og Fanø Vaffel og Bolsjebutik.


De 948.729 kroner ekstra til LAG Fanø-Varde er med i puljen for 2020.

Der bliver afholdt informationsmøde for nye ansøgere onsdag den 30. oktober klokken 19.00 til 21.00 på Fanø Rådhus.

Et løft til øen

Folketingsmedlem Anders Kronborg (S) har længe kæmpet for et løft af Syddanmarks lokalsamfund. For ham er de ekstra midler et skridt i den rigtige retning.

- Det er med til at styrke erhvervsrammen i vores landdistrikter, og på øer er det dejligt, at de får tildelt ekstra midler, der kan styrke det lokale engagement, siger Anders Kronborg (S).

Det er LAG Fanø-Varde, der fordeler midlerne på baggrund af de ansøgninger, der er modtaget fra lokale projekter. Pengene skal ses som en økonomisk håndsrækning til borgere, virksomheder og foreninger, der er med til at udvikle det lokale erhvervsliv eller understøtte gode levevilkår.

I 2018 var det cykeludlejningsfirmaet Fanø Cykler, Fanø Skibsrom og Fanø Vaffel og Bolsjebutik, der fik et skulderklap for deres lokale indsats i form af LAG-midler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce