Annonce
Esbjerg

Ekstra midler til LAG Fanø-Varde: Skulderklap til øens ildsjæle

LAG Fanø-Varde får knap en million ekstra i 2020. Pengene skal løfte lokalsamfundet i de to kommuner. Foto: LAG Fanø-Varde
LAG Fanø-Varde har fået tildelt lige knap en million kroner ekstra i 2020. De skal være med til at styrke lokalsamfundet i Fanø og Varde kommuner. Ifølge folketingsmedlem Anders Kronborg (S) er det et skridt i den rigtige retning.

Fanø: Fanøs lokale ildsjæle kan se frem til et ekstra stort skulderklap i 2020. LAG Fanø-Varde modtager nemlig en ekstra pose penge i 2020. Hele 948.729 kroner ekstra skal fordeles til lokale projekter i Fanø og Varde kommuner.

De ekstra midler skyldes, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) har fundet 30 millioner ekstra til puljen for de såkaldte LAG-midler. Det er midler, der går til lokale projekter, som har til formål at fremme den bæredygtige udvikling og grønne omstilling i landdistrikterne.

Den tidligere regering valgte ellers at beskære puljen tilbage i 2016, så pengeposen gik fra at indeholde 94,3 millioner kroner i 2015 til 63 millioner i 2017. Den besparelse ruller erhvervsministeren nu tilbage.

For Syddanmark betyder det et lokalt løft på 7,81 millioner kroner ekstra.

Annonce

LAG-midler til Fanø

I 2018 havde LAG Fanø-Varde 1.235.000 kroner at fordele. De blev uddelt til syv projekter, hvoraf tre var på Fanø. De gik til Cykeludlejningsfirmaet Fanø Cykler, Fanø Skibsrom og Fanø Vaffel og Bolsjebutik.


De 948.729 kroner ekstra til LAG Fanø-Varde er med i puljen for 2020.

Der bliver afholdt informationsmøde for nye ansøgere onsdag den 30. oktober klokken 19.00 til 21.00 på Fanø Rådhus.

Et løft til øen

Folketingsmedlem Anders Kronborg (S) har længe kæmpet for et løft af Syddanmarks lokalsamfund. For ham er de ekstra midler et skridt i den rigtige retning.

- Det er med til at styrke erhvervsrammen i vores landdistrikter, og på øer er det dejligt, at de får tildelt ekstra midler, der kan styrke det lokale engagement, siger Anders Kronborg (S).

Det er LAG Fanø-Varde, der fordeler midlerne på baggrund af de ansøgninger, der er modtaget fra lokale projekter. Pengene skal ses som en økonomisk håndsrækning til borgere, virksomheder og foreninger, der er med til at udvikle det lokale erhvervsliv eller understøtte gode levevilkår.

I 2018 var det cykeludlejningsfirmaet Fanø Cykler, Fanø Skibsrom og Fanø Vaffel og Bolsjebutik, der fik et skulderklap for deres lokale indsats i form af LAG-midler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce