Annonce
Sønderborg

Ekstra millionbeløb skal sikre smilet hos skoleelever

Folketingets børne-og undervisningsordførere har afsat 600 mio. kr. til bekæmpelse af mistrivsel blandt børn og unge. Den aftale kommer også Sønderborg til gavn. Arkivfoto: Søren Bidstrup
Den langvarige nedlukning af skolerne har været hård for flere elever. Derfor får skoleområdet flere penge til håndtering af faglige udfordringer og indsatser for at styrke trivslen.

Sønderborg: Der er 2,1 millioner kroner på vej fra Christiansborg til bekæmpelse af mistrivsel blandt skoleeleverne i Sønderborg kommune.

Det sker som følge af en aftale indgået mellem Folketingets børne-og undervisningsordførere.

- Der er ingen tvivl om, at covid-19 påvirker os alle, men konsekvenserne for vores børn og unge er desværre langt større end nogen troede muligt sidste forår, da pandemien ramte. Derfor er aftalen vigtig, og i Sønderborg kommer de ekstra penge til at gøre gavn, udtaler formand for børne- og uddannelsesvalget Claus Klaris (V) i en pressemeddelelse.

Annonce

Millionbeløbet skal fordeles mellem skolerne, fritidshjem samt klubtilbud, elevråd og PPR, der tilbyder pædagogisk psykologisk rådgivning og vejledning til børn, forældre og personaler i dagtilbud og skole.


Jeg har fuld tillid til, at hver enkel skole er bedst til at prioritere det, fordi de helt tæt på eleverne og kender behovene

Jesper Smaling (S), næstformand for børne- og uddannelsesudvalget


Det fremgår af pressemeddelelsen, at pengene blandt andet på skolerne kan bruges til ekstraundervisning, tolærerordninger eller turboforløb, men det er op til den enkelte skole at vurdere og beslutte, hvilke indsatser der er relevante i lige deres tilfælde.

Tilskuddet skal bruges inden udgangen af juli i år.

Frie hænder til skolerne

På et ekstraordinære møde den 12. marts besluttede børne- og uddannelsesudvalget at fordele pengene til skolerne.

Den beslutning, mener udvalgets næstformand Jesper Smaling (S), er meget væsentlig, når tilskuddet skal bruges inden for få måneder. Samtidig erkender han, at der med stor sandsynlighed stadig vil være et behov for at løfte trivslen efter sommerferien.

- Heldigvis er der nogle måneder, hvor skolerne kan få glæde af det her beløb. Om flere penge skal afsættes til skolerne, må vi se på efter den 1. juli og dernæst tage det med til økonomiforhandlingerne med Kommunernes Landsforening og regeringen, siger han.

Aftale om bedre trivsel

I alt er der afsat 600 mio. kr. til håndtering af faglige udfordringer og indsatser for at styrke trivsel hos elever og kursister i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser frem mod sommeren 2021.

Af beløbet går 164,5 mio. kr. til landets kommuner.

Aftalen er indgået mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne.

Midlerne til fagligt løft kan blandt andet anvendes til ekstraundervisning, tolærerordninger, turboforløb, øget åbningstid eller lignende, alt afhængig af, hvad der vurderes at være relevant lokalt.

Rammen skal hovedsageligt fordeles til folkeskoleelever i 9. og 10 klasse. Elever på øvrige klassetrin kan også prioriteres.

Beløbet afsat til PPR målrettes elever i mistrivsel eller i risiko for mistrivsel samt til forbyggende og motiverende aktiviteter for børn og unge.

Elevrådene får penge til at understøtte tiltag, der kan bidrage til folkeskoleelevernes trivsel.

Pengene afsat til klubberne målrettes blandt andet til opsøgende arbejde i forhold til elever i mistrivsel.

·Rammen afsat til elevråd (4,9 mio. kr.) fordeles ligeligt mellem elevrådene på kommunens folkeskoler til understøttelse af tiltag, som kan bidrage til folkeskoleelevernes trivsel.

Lige nu og her er det vigtigste for ham at fokusere på, at skolerne, PPR og fritidstilbuddene har fået ekstra midler til at tage godt hånd om børnene. Derfor fremhæver Jesper Smaling også vigtigheden af, at det ikke er politisk bestemt, hvordan pengene skal anvendes.

-Jeg har fuld tillid til, at hver skole er bedst til at prioritere det, fordi de er helt tæt på eleverne og kender behovene, siger han.

Det er ikke alle elever, der endnu må få fysisk undervisning hver dag, hvilket næstformanden også forholder sig til. Her er han af den overbevisning, at de også vil få glæde af puljen.

Hans begrundelse er den samme, at han har tiltro til skolerne. Derudover påpeger Jesper Smaling, at de ældste elever forhåbentligt snart er tilbage på fuldtid.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Vandaliserede færge og kørte uden kørekort 11 gange: 20-årig mand mister kørekortet i 10 år og skal betale stor erstatning

Annonce
Annonce
Annonce
EfB For abonnenter

Liveblog: Følg efterårssæsonens sidste kamp mod Hvidovre IF - to scoringer og et brændt straffe

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Kultur

Se alle billederne: Lysfestival åbnede i perfekt vejr

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sønderborg

Damefrokosten er tilbage - men med forandringer: Ny dato og adresse

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Aabenraa For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem får travlt: Susanne snupper et ekstra udvalg

Nordtyskland

Nye coronaregler: Fest og ferie syd for grænsen bliver besværlige for danske gæster

Annonce