Annonce
Aabenraa

Ekstra ordrer gav 2,5 millioner kroner ekstra på bundlinjen

Hamag A/S i Rødekro, som producerer udstyr og elektronik til eksempelvis servicestationer, tankanlæg og betalingssystemer, har haft et overskud på knap 14 millioner kroner i 2016-2017-regnskabet. Foto: Colourbox

Hamag A/S har blikket rettet mod nye brændstoffer til biler, men det går stadig så godt med at levere til og servicere de konventionelle servicestationer, at virksomheden har præsteret et særligt stort overskud.

Rødekro: Hamag A/S, som producerer udstyr og elektronik til eksempelvis servicestationer, tankanlæg og betalingssystemer, har haft et ekstraordinært godt regnskabsår i 2016-2017. Overskuddet er på knap 14 milloner kroner mod 11,5 millioner kroner det foregående år.

- Det er på grund af et par store ordrer, vi har fået og leveret. Det er ikke noget, vi også forventer i indeværende regnskabsår. Overskuddet har ligget stabilt i en årrække, siger Søren Lynge Nielsen, der er direktør og medejer.

Der snakkes meget om elbiler, men der har været en svag stigning i de konventionelle servicestationer.

- Vi leverer primært til servicestationer, og de er der i det antal, de er der. Dog kan vi se, at der for første gang i fem-seks år er blevet bygget flere stationer, end der er lukket, fortæller Søren Lynge Nielsen.

- Antallet af stationer er dermed lidt stigende. Det er specielt i en tid, hvor alle snakker om elbiler. Generelt har vi for mange anlæg i Danmark. Vi har over 2000 servicestationer, og i forhold til vores størrelse og geografi har vi mange stationer på landkortet.

Annonce

Tal fra regnskabet


  • Hamag A/S' overskud var i 2016-2017-regnskabet på 13,9 milioner kroner mod 11,5 millioner kroner året før.
  • Egenkapitalen i virksomheden udgør 18,9 millioner kroner.
  • Virksomheden ejes af Bent Møller og Søren Lynge Nielsen, der også begge er direktører.
  • Virksomheden har 70 medarbejdere.

Flere bud på fremtiden

Rødekro-virksomheden ser en udvikling på især betalingsdelen, og den er man meget opmærksom på.

- Vi skal kunne betale på nye og forskellige måder, og betalingsløsningen er en integreret del fra os, forklarer Søren Lynge Nielsen.

- Vores standere holder på hardwaresiden i 20 år, men udviklingen i IT- og betalingsteknologien går hurtigere end det. Det er et spændende marked at være med i.

Selvom benzin og diesel er dominerende, er Hamag også med på banen, når nye brændstoffer skal gøres tilgængelige.

- Vi laver også cng-standere (til naturgas, red.), og vi har også lavet og installeret vores første el-ladestandere, fortæller Søren Lynge Nielsen.

- Vi har også en methanol-løsning, så vi er med på alle alternative løsninger. Stadig er der dog ingen, som ved, hvor det ender. Om det bliver el, hybrid, methanol med brændselsceller eller brint.

70 medarbejdere

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Annonce