Annonce
Aabenraa

Ekstra ordrer gav 2,5 millioner kroner ekstra på bundlinjen

Hamag A/S i Rødekro, som producerer udstyr og elektronik til eksempelvis servicestationer, tankanlæg og betalingssystemer, har haft et overskud på knap 14 millioner kroner i 2016-2017-regnskabet. Foto: Colourbox

Hamag A/S har blikket rettet mod nye brændstoffer til biler, men det går stadig så godt med at levere til og servicere de konventionelle servicestationer, at virksomheden har præsteret et særligt stort overskud.

Annonce

Rødekro: Hamag A/S, som producerer udstyr og elektronik til eksempelvis servicestationer, tankanlæg og betalingssystemer, har haft et ekstraordinært godt regnskabsår i 2016-2017. Overskuddet er på knap 14 milloner kroner mod 11,5 millioner kroner det foregående år.

- Det er på grund af et par store ordrer, vi har fået og leveret. Det er ikke noget, vi også forventer i indeværende regnskabsår. Overskuddet har ligget stabilt i en årrække, siger Søren Lynge Nielsen, der er direktør og medejer.

Der snakkes meget om elbiler, men der har været en svag stigning i de konventionelle servicestationer.

- Vi leverer primært til servicestationer, og de er der i det antal, de er der. Dog kan vi se, at der for første gang i fem-seks år er blevet bygget flere stationer, end der er lukket, fortæller Søren Lynge Nielsen.

- Antallet af stationer er dermed lidt stigende. Det er specielt i en tid, hvor alle snakker om elbiler. Generelt har vi for mange anlæg i Danmark. Vi har over 2000 servicestationer, og i forhold til vores størrelse og geografi har vi mange stationer på landkortet.

Tal fra regnskabet


  • Hamag A/S' overskud var i 2016-2017-regnskabet på 13,9 milioner kroner mod 11,5 millioner kroner året før.
  • Egenkapitalen i virksomheden udgør 18,9 millioner kroner.
  • Virksomheden ejes af Bent Møller og Søren Lynge Nielsen, der også begge er direktører.
  • Virksomheden har 70 medarbejdere.
Annonce

Flere bud på fremtiden

Rødekro-virksomheden ser en udvikling på især betalingsdelen, og den er man meget opmærksom på.

- Vi skal kunne betale på nye og forskellige måder, og betalingsløsningen er en integreret del fra os, forklarer Søren Lynge Nielsen.

- Vores standere holder på hardwaresiden i 20 år, men udviklingen i IT- og betalingsteknologien går hurtigere end det. Det er et spændende marked at være med i.

Selvom benzin og diesel er dominerende, er Hamag også med på banen, når nye brændstoffer skal gøres tilgængelige.

- Vi laver også cng-standere (til naturgas, red.), og vi har også lavet og installeret vores første el-ladestandere, fortæller Søren Lynge Nielsen.

- Vi har også en methanol-løsning, så vi er med på alle alternative løsninger. Stadig er der dog ingen, som ved, hvor det ender. Om det bliver el, hybrid, methanol med brændselsceller eller brint.

70 medarbejdere

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce