Annonce
Kolding

Ekstra valg i tre sogne: - Vi risikerer at bliver lagt sammen

Harte Sogn risikerer sammenlægning med et nabosogn, hvis det ikke lykkedes at skaffe flere medlemmer til det kommende menighedsråd. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Tre sogne skal ud i ekstra valg for at finde alle medlemmer af nye menighedsråd. Det gælder især i Harte, hvor man risikerer at blive lagt sammen med et nabosogn.
Annonce

Menighedsrådsvalg: I Vester Nebel, Vejstrup og Harte skal man ud i et ekstra valg for at fylde alle pladser i de nye menighedsråd. Det står klart efter denne uge, hvor der har været menighedsrådsvalg over hele landet.

Især i Harte giver det ekstra valg grund til bekymring. Ved valget i tirsdags blev der kun fundet fire medlemmer til det nye råd, og der mangler dermed tre frivillige.

Og det kan få store konsekvenser for sognet, siger menighedsrådsformand Bente Jessen. Hun lægger ikke skjul på, at sognet risikerer at blive sammenlagt med et nabosogn, hvis ikke der findes flere frivillige, som har lyst til at tage en tørn.

- Vi fire, som er blevet valgt, er hurtigt blevet enige om, at vi ikke vil søge dispensation hos biskoppen om at fortsætte som et selvstændigt sogn, selv om der ikke skulle komme flere nye medlemmer. Vi er enige om, at fire er for lidt til at klare alle de opgaver, der er i et menighedsråd i et sogn af vores størrelse.

Hun fortæller, at den konsekvens blev gjort klart allerede på valgaftenen for dem, som var mødt frem.

- En sammenlægning er, hvad der kan komme til at ske. Og vi sendte alle hjem med en besked om, at de skal forsøge at prikke til folk og opfordre dem til at stille op. Nu er folk nødt til at komme ud af busken, for en sammenlægning vil jo betyde noget for kirkelivet, siger Bente Jessen.

Annonce

Vi har det hyggeligt

Hun er både skuffet og ærgerlig over, at det ikke lykkedes ved valgmødet at finde tilstrækkelig med kandidater. Men hun konstaterer, at mange har travlt med andre gøremål, og hun medgiver, at der er mange opgaver at tage sig af i et menighedsråd.

- Men der er trods alt ikke flere, end at vi er fire, som har haft lyst til at stille op igen. Og man skal huske på, at vi også har det rigtig hyggeligt med hinanden. Vi kan godt tage en pause i møderne, hvor vi sidder og hygger, og vi kan også drikke et glas rødvin, når vi er færdige med møderne.

Ekstra valg

  • I Harte er der ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 06. oktober klokken 19 i Harte Kirkecenter, Stubdrupvej 45, Harte, 6000 Kolding.
  • i Vejstrup er der ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 06. oktober kl. 17 på Lærkebo Aktivitetshus, Sjølund Gade 28, 6093 Sjølund.
  • I Vester Nebel er der ekstraordinær valgforsamling tirsdag den 06. oktober klokken 19 i Sognehuset, Koldingvej 1, Vester Nebel, 6040 Egtved.

Bente Jessen fortæller, at man vil mødes i næste uge i menighedsrådet for at lave et kampagne-materiale, som bliver lagt ud på både Facebook og internettet, og så håber hun, at det giver gevinst, når der er ekstra valgmøde den 6. oktober.

I de andre to sogne, Vester Nebel og Vejstrup, mangler man blot at besætte en enkelt post ved det kommende ekstra valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Konservative: Så ansæt da en god gammeldags pedel på kasernerne

Annonce