Annonce
Billund

Ekstraordinær indsats: Her er vinderen af erhvervsfremmeprisen for 2020

Det blev Kirkbi A/S, der mandag aften hos Billund Erhvervsfremme modtog årets erhvervsfremmepris. Administrerende direktør Søren Thorup Sørensen modtog prisen på vegne af Kirkbi A/S. Foto: Benny Baagø.
Mandag aften blev årets erhvervsfremmepris uddelt. Den gik til Kirkbi, der via sit store arbejde med byfornyelsen i Billund har sat et meget stort aftryk på byen.

Billund Kommune: Kirkbi A/S har gennem de seneste år sat sit meget tydelige præg på Billund. Det er den primære årsag til, at det netop blev Kirkbi, som mandag aften blev hædret med årets erhvervsfremmepris, som blev uddelt af Billund Erhvervsfremme.

Overrækkelsen skulle have fundet sted i forbindelse med den årlige nytårskur, men som med så meget andet er det blevet udskudt på grund af coronanedlukningen. Af samme årsag foregik mandagens overrækkelse virtuelt.

Det var formanden for Billund Erhvervsfremme, Gitte Ottosen, der overrakte prisen til Kirkbi og forklarede, at det er virksomhedens store fokus på lokal udvikling, der har ført til, at det netop blev Kirkbi, der modtog prisen.

Annonce

- Kirkbi modtager prisen på grund af sit ekstraordinære engagement og sin ekstraordinære indsats i Billund Kommune. Aktiviteterne har haft afgørende betydning for realiseringen af Billund Byvision, lød det fra Gitte Ottosen, der fremhævede, at Kirkbi A/S med sit arbejde har meget stor betydning for hele lokalområdet i Billund Kommune.

- Prisens faddere oplever Kirkbi som en væsentlig vækstmotor for hele kommunen samt som en rigtig god og ansvarlig samarbejdspartner, sagde formanden.

Uddelt siden 2003

Erhvervsfremmeprisen er blevet uddelt hvert år siden 2003 til en lokal person eller en virksomhed, der har leveret en positiv indsats for det lokale erhvervsliv. Det er både store og små virksomheder, der gennem årene har modtaget prisen, der tre gange er blevet uddelt til personer: I 2003 gik prisen til Jens Viggo Tronborg fra Danish Crown, året efter til bygmester Claus Junge, mens det fem år senere var daværende Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp, der modtog prisen for at have styret Lego ud af en stor krise og ind i en endnu større guldalder.


Prisens faddere oplever Kirkbi som en væsentlig vækstmotor for hele kommunen samt som en rigtig god og ansvarlig samarbejdspartner.

Gitte Ottosen, formand, Billund Erhvervsfremme


Selvom Kirkbi A/S er en stor og global virksomhed, betyder en lokal pris i Billund meget for virksomheden, slår direktøren fast.

- Vi er meget glade for og stolte over at modtage erhvervsfremmeprisen. Det er en anerkendelse af det samarbejde, som vi har haft med Billund Kommune, Lego, alle Billunds borgere og de mange andre aktører rundt i byen omkring byvisionen, siger Søren Thorup Sørensen, der er administrerende direktør i Kirkbi A/S.

De har vundet erhvervsfremmeprisen

 • 2003: Jens Viggo Tronborg, Danish Crown.
 • 2004: Claus Junge, Junge Byg
 • 2005: Tajco A/S
 • 2006: Omme Lift A/S
 • 2007: Agrometer A/S
 • 2008: Davinci Development A/S
 • 2009: Jørgen Vig Knudstorp, Lego
 • 2010: Green Team Group A/S
 • 2011: Billund Aquacultureservice ApS
 • 2012: H. C. Petersen & Co.'s Eftf. A/S
 • 2013: K. G. Hansen & Sønner A/S
 • 2014: Scandinavian Avionics A/S
 • 2015: Søren Østergaard A/S
 • 2016: H.N. Group A/S
 • 2017: Marmorline & Co. A/S
 • 2018: Sun-Air of Scandinavia
 • 2019: Stansomatic A/S
 • 2020: Kirkbi A/S
Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: Selvfølgelig bliver Billund større - også med en motorvej

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

Ny cheftræner med legende-status: Mogens gør comeback

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce