Annonce
Aabenraa

Ekstraregning til specialskole: Brandmyndigheder dumpede renovering

På dronebilledet fra byggeriet på Fjordskolen kan man ved den røde pil se, hvor billedkunstlokalet er placeret. Det var oprindeligt planlagt til at skulle ligge i pavillonen i skolegården, som man også kan se på billedet. Det blev imidlertid besluttet at rive den ned, og derfor skulle der midt i processen findes en anden placering til billedkunstlokaler. Arkivfoto: Claus Thorsted
Fjordskolen står med ekstraregning på en halv million kroner, fordi lokalet til billedkunst mod forventning ikke er blevet godkendt til undervisning. Udvalg har lovet at hjælpe med at betale.
Annonce

Kruså: Alle var tilfredse - indtil brandmyndighederne kom.

Så kort ridser formanden for Aabenraa Kommunes børne- og uddannelsesudvalg, Kirsten Nørgård Christensen (V), det, hun videre kalder "en træls sag", op.

Fjordskolen har nemlig fået besked om, at specialskolens billedkunstlokale i den ny- og ombyggede Kruså Skole - mod forventning - ikke kan godkendes til undervisning, fordi det ikke er brandsikret korrekt. Det betyder, at der skal lægges et sted mellem 400.000 og 500.000 kroner, før der igen må rykke elever ind. Penge, som skolen ikke umiddelbart har.

Fjordskolens bestyrelse har derfor bedt politikerne om hjælp - og er et stykke hen ad vejen blevet imødekommet. Et enigt udvalg har besluttet at spæde til,  men der er dog i første omgang ikke sat et beløb på.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke penge til det, men nu kan Fjordskolen gå i gang med at lave det, der skal laves, og så må vi finde dem, siger Kirsten Nørgård Christensen.

Annonce

Pavillon revet ned

Fjordskolen-leder Jens Boddum er glad for, at politikerne ser det som en fælles opgave at få løst den uforudsete opgave.

Det betyder nemlig, at han sammen med sin bestyrelse kan gå videre med plan A - at få det nuværende billedkunstlokale opgraderet og godkendt.

- Havde vi selv skullet betale det hele, var det blevet en billigere løsning med måske at lægge to klasselokaler sammen, der allerede har den rigtige brandklasse. Nu kan vi blive, hvor vi er, og det er den optimale løsning, fordi det ligger midt på skolen, så det er nemt at komme til fra vores tre afdelinger, som jo alle bruger det, forklarer Jens Boddum.

Det var undervejs i om- og tilbygningen, at der pludselig skulle findes plads til billedkunst, fordi pavillonen i skolegården, hvor det skulle have været placeret, blev besluttet revet ned, efter det stod klart, at det ville blive for dyrt at opfylde brandkravene til undervisningslokaler til specialskolebørn.

Annonce

Et vigtigt lokale

Kommunale Ejendomme foreslog derfor den nuværende placering og forhørte sig også med byggeriets rådgivere om, hvad der skulle til for at opfylde de skærpede brandkrav.

- Så vi regnede alle med, det var i orden. Men det har så efterfølgende vist sig, at det alligevel ikke var nok, forklarer Jens Boddum, der ser frem til nu at få tingene i orden.

- På en skole som vores er de praktiske fag noget, eleverne virkelig kan, så den undervisning er vigtig for os, siger skolelederen, der endnu ikke kan sige, hvornår lokalet igen kan tages i brug:

- Det betyder heller ikke så meget, for lærerne kan jo godt i en periode hente materialerne og tage dem med hen i klasserne. Det er bare vigtigt, at vi får en god løsning, fordi vi jo da forventer, at vi skal være her i mange år endnu.

Ingen skjulte byrder

De Konservatives gruppeformand i Aabenraa Byråd og medlem af børne- og uddannelsesudvalget, Rasmus Elkjær, der tidligere har været politisk valgt medlem af Fjordskolens bestyrelse, har talt varmt for at bevilge ekstra penge til billedkunstlokalet.

- Det er klart min holdning - for alle vores byggerier - at brugerne skal kunne regne med, at der ikke opstår skjulte byrder, som ikke med rimelighed kan løftes af den daglige drift. Og i det her tilfælde er det åbenlyst, at det ikke kunne forudses af skolen, mener Rasmus Elkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce