Annonce
Tønder

Ekstrem-svømmer er 467 kilometer inde i sit rekordforsøg

Den 1300 kilometer lange svømmetur begyndte på grundlovsdag, den 5. juni. Undervejs samler Lars og Ilse Simonsen ind til Julemærkefonden og Depressionsforeningen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Et forsøg på at sætte en vild svømmerekord begyndte fra Vidåslusen på grundlovsdag den 5. juni. Nu - 467 kilometer senere, er svømmeren Lars Simonsen på vej til at runde Skagen.

Annonce

HØJER/SKAGEN: Den 5. juni satte Lars Simonsen gang i et vildt rekordforsøg fra Vidåslusen. Lars Simonsen, der i dag bor på Fyn, men stammer fra Vejen, har nemlig sat sig for at svømme rundt om Danmark. En tur på 1300 kilometer i alt. Siden det hele begyndte i begyndelsen af juni har Lars Simonsen svømmet 467 kilometer, og er godt på vej til at nå en vigtig milepæl i rekordforsøget.

Med sig på turen, der bærer navnet Swim Denmark, er også Lars Simonsens mor, Ilse Simonsen. Hun følger med sønnen rundt i en padlekajak.

Svømmeturen når nemlig til Skagen i løbet af onsdag. Fra Skagen går turen videre ned langs den jyske østkyst, indtil de er på højde med Sjælland. Her er det planen, at Lars Simonsen skal krydse Kattegat, hvorefter turen går rundt om Sjælland, syd om Fyn og ender i Flensborg Fjord.

Rejsen Danmark rundt

Lars Simonsen fik ideen i december 2017, og har siden trænet sig op til at kunne svømme lange stræk på 7,5 kilometer uden pause.Den planlagte rute går nord om Jylland, og er cirka 1300 kilometer lang, inden de ender ved målet i Flensborg Fjord.Lars Simonsens mor, Ilse, følger med i kajak. Undervejs på turen bor de i telt. Det er planen, at turen rundt om Danmark vil tage mellem tre og fire måneder.

Undervejs støtter Lars og Ilse op om Julemærkefonden og Depressionsforeningen - dels med indsamlinger, og dels med oplæg om den vilde rejse rundt om Danmark.Du kan følge det hele på www.livetergodtfolgos.dk

Sådan så det ud, da Lars Simonsen tog de første svømmetag ud fra Vidåslusen. Efter planen ender turen i Flensborg Fjord om et par måneder. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

Hård første etape

I en udsendt pressemeddelelse forklarer Lars Simonsen, at de første 467 kilometer af turen både har været hårde - men på alle måder også en stor oplevelse:

- Den første etape i Vesterhavet har været en kæmpe oplevelse, hvor vi har set, oplevet og mærket noget af Danmarks mest fantastiske natur. Jeg har mærket naturen og elementerne - og det har også været hårdt. Alligevel føles det mest vanedannende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce