Annonce
Tønder

Ekstrem-svømmer er 467 kilometer inde i sit rekordforsøg

Den 1300 kilometer lange svømmetur begyndte på grundlovsdag, den 5. juni. Undervejs samler Lars og Ilse Simonsen ind til Julemærkefonden og Depressionsforeningen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Et forsøg på at sætte en vild svømmerekord begyndte fra Vidåslusen på grundlovsdag den 5. juni. Nu - 467 kilometer senere, er svømmeren Lars Simonsen på vej til at runde Skagen.

HØJER/SKAGEN: Den 5. juni satte Lars Simonsen gang i et vildt rekordforsøg fra Vidåslusen. Lars Simonsen, der i dag bor på Fyn, men stammer fra Vejen, har nemlig sat sig for at svømme rundt om Danmark. En tur på 1300 kilometer i alt. Siden det hele begyndte i begyndelsen af juni har Lars Simonsen svømmet 467 kilometer, og er godt på vej til at nå en vigtig milepæl i rekordforsøget.

Med sig på turen, der bærer navnet Swim Denmark, er også Lars Simonsens mor, Ilse Simonsen. Hun følger med sønnen rundt i en padlekajak.

Svømmeturen når nemlig til Skagen i løbet af onsdag. Fra Skagen går turen videre ned langs den jyske østkyst, indtil de er på højde med Sjælland. Her er det planen, at Lars Simonsen skal krydse Kattegat, hvorefter turen går rundt om Sjælland, syd om Fyn og ender i Flensborg Fjord.

Annonce

Rejsen Danmark rundt

Lars Simonsen fik ideen i december 2017, og har siden trænet sig op til at kunne svømme lange stræk på 7,5 kilometer uden pause.Den planlagte rute går nord om Jylland, og er cirka 1300 kilometer lang, inden de ender ved målet i Flensborg Fjord.Lars Simonsens mor, Ilse, følger med i kajak. Undervejs på turen bor de i telt. Det er planen, at turen rundt om Danmark vil tage mellem tre og fire måneder.

Undervejs støtter Lars og Ilse op om Julemærkefonden og Depressionsforeningen - dels med indsamlinger, og dels med oplæg om den vilde rejse rundt om Danmark.Du kan følge det hele på www.livetergodtfolgos.dk

Sådan så det ud, da Lars Simonsen tog de første svømmetag ud fra Vidåslusen. Efter planen ender turen i Flensborg Fjord om et par måneder. Arkivfoto: Jacob Schultz

Hård første etape

I en udsendt pressemeddelelse forklarer Lars Simonsen, at de første 467 kilometer af turen både har været hårde - men på alle måder også en stor oplevelse:

- Den første etape i Vesterhavet har været en kæmpe oplevelse, hvor vi har set, oplevet og mærket noget af Danmarks mest fantastiske natur. Jeg har mærket naturen og elementerne - og det har også været hårdt. Alligevel føles det mest vanedannende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce