Annonce
Esbjerg

Ekstremt: Ribe Stadion omdannet til en 1,20 m dyb sø

Ribe Stadion omdannet til en stor sø. I forgrunden her lige toppen af en metalskraldespand. Vandet står i en højde på 1,20 meter på opvisningsbanen ved stadion. Foto: Ole Maass.
Ribe Boldklubs opvisningsbane var torsdag dækket af 1,20 meter vand, og beredskabet arbejdede hele dagen på højtryk for at hindre, at vandet kom ind i Ribe Fritidscenter. Det lykkedes ikke helt, da der kom vand i kælderen i centrets motionsrum samt i et par depotrum.
Annonce

RIBE: På afstand ligner de to store fodboldmål på Ribe Stadion et par mindre mål, som skulle bruges til en vandpolokamp.

Årsagen til det er, at opvisningsbanen ved stadion er dækket af vand, som står i en højde på cirka 1,20 meter. Banen ligner en stor sø - eller et bassin, som i en snæver vending kunne brugs til en vandpolokamp.

Esbjerg Kommunes redningsberedskab rykkede torsdag formiddag med pumper og slanger ud til Ribe Stadion med det klare formål at holde de enorme vandmasser ude af Ribe Fritidscenter.

Det lykkedes ikke helt. Fritidscentret fik nemlig for tredje gang i løbet af de seneste halvandet år vand ind i kælderen i to depotrum samt i hallens motionsrum.

- Det er nok det værste, jeg har set i de 15 år, jeg har været ansat i hallen, konstaterer Jens Sørensen, souschef i fritidscentret.

I motionsrummet skal det filtbelagte gulvtæppe udskiftes. Torsdag formiddag kunne man fornemme en ikke særlig rar lugt af fugt i motionsrummet, og både i dette rum samt i to depotrum under tribunerne i hal 1 kørte affugterne på højtryk. I hallens to depotrum er alle ting - belært af tidligere vand i kælderen - sat op på paller, så tingene ikke bliver ødelagt.

Souschef Jens Sørensen her i kælderen under Ribe Fritidscenter, hvor der stod fem centimeter vand i ét af kælderens depotrum. Foto: Ole Maass.
Annonce

Ekstra arbejde

- Det giver os en masse ekstra arbejde. Vi har sådan set knoklet med det her de seneste tre dage, men heldigvis er det ikke store materielle værdier, som er ødelagt indtil nu. Men et nyt gulvtæppe skal vi have i motionsrummet. Det har vi allerede snakket med vores forsikringsselskab om, fortæller Jens Sørensen.

Politiet var torsdag middag sammen med redningsberedskabets folk tilstede ved Ribe Stadion og Ribe Fritidscenter, og vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard, siger at det er kombinationen af den megen regn og bagvandet fra hele oplandet, som har hobet sig op, som er årsagen til den ekstreme mængde vand på boldbanerne i Ribe.

- Men nu har man jo haft sluserne åbne. Så håber vi vandstanden falder. Vi følger situationen tæt, siger politiets vagtchef.

Beredskabets folk arbejdede på højtryk for at holde vandmasserne væk fra fritidscentret - her på pladsen mellem opvisningsbanen og tennisbanerne ved Ribe Tennisklub. Foto: Ole Maass.
En spærre er lagt ud for at hindre, at vandet løber ind i klubhuset ved Ribe Stadion og ind i Ribe Fritidscenter. Foto: Ole Maass.
Målene på opvisningsbanen på Ribe Stadion står som resten af banen under vand. Vandet står i en højde på 1,20 meter. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce