x
Annonce
Esbjerg

Ekstremt: Ribe Stadion omdannet til en 1,20 m dyb sø

Ribe Stadion omdannet til en stor sø. I forgrunden her lige toppen af en metalskraldespand. Vandet står i en højde på 1,20 meter på opvisningsbanen ved stadion. Foto: Ole Maass.
Ribe Boldklubs opvisningsbane var torsdag dækket af 1,20 meter vand, og beredskabet arbejdede hele dagen på højtryk for at hindre, at vandet kom ind i Ribe Fritidscenter. Det lykkedes ikke helt, da der kom vand i kælderen i centrets motionsrum samt i et par depotrum.

RIBE: På afstand ligner de to store fodboldmål på Ribe Stadion et par mindre mål, som skulle bruges til en vandpolokamp.

Årsagen til det er, at opvisningsbanen ved stadion er dækket af vand, som står i en højde på cirka 1,20 meter. Banen ligner en stor sø - eller et bassin, som i en snæver vending kunne brugs til en vandpolokamp.

Esbjerg Kommunes redningsberedskab rykkede torsdag formiddag med pumper og slanger ud til Ribe Stadion med det klare formål at holde de enorme vandmasser ude af Ribe Fritidscenter.

Det lykkedes ikke helt. Fritidscentret fik nemlig for tredje gang i løbet af de seneste halvandet år vand ind i kælderen i to depotrum samt i hallens motionsrum.

- Det er nok det værste, jeg har set i de 15 år, jeg har været ansat i hallen, konstaterer Jens Sørensen, souschef i fritidscentret.

I motionsrummet skal det filtbelagte gulvtæppe udskiftes. Torsdag formiddag kunne man fornemme en ikke særlig rar lugt af fugt i motionsrummet, og både i dette rum samt i to depotrum under tribunerne i hal 1 kørte affugterne på højtryk. I hallens to depotrum er alle ting - belært af tidligere vand i kælderen - sat op på paller, så tingene ikke bliver ødelagt.

Annonce
Souschef Jens Sørensen her i kælderen under Ribe Fritidscenter, hvor der stod fem centimeter vand i ét af kælderens depotrum. Foto: Ole Maass.

Ekstra arbejde

- Det giver os en masse ekstra arbejde. Vi har sådan set knoklet med det her de seneste tre dage, men heldigvis er det ikke store materielle værdier, som er ødelagt indtil nu. Men et nyt gulvtæppe skal vi have i motionsrummet. Det har vi allerede snakket med vores forsikringsselskab om, fortæller Jens Sørensen.

Politiet var torsdag middag sammen med redningsberedskabets folk tilstede ved Ribe Stadion og Ribe Fritidscenter, og vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard, siger at det er kombinationen af den megen regn og bagvandet fra hele oplandet, som har hobet sig op, som er årsagen til den ekstreme mængde vand på boldbanerne i Ribe.

- Men nu har man jo haft sluserne åbne. Så håber vi vandstanden falder. Vi følger situationen tæt, siger politiets vagtchef.

Beredskabets folk arbejdede på højtryk for at holde vandmasserne væk fra fritidscentret - her på pladsen mellem opvisningsbanen og tennisbanerne ved Ribe Tennisklub. Foto: Ole Maass.
En spærre er lagt ud for at hindre, at vandet løber ind i klubhuset ved Ribe Stadion og ind i Ribe Fritidscenter. Foto: Ole Maass.
Målene på opvisningsbanen på Ribe Stadion står som resten af banen under vand. Vandet står i en højde på 1,20 meter. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce