Annonce
Aabenraa

EL ønsker færre gode råd og mere pasning og pleje

Gert Nordklitgaard fra Enhedslisten har masser af ændringsforslag i ærmerne, når byrådet har budgettet til anden behandling. Arkivfoto.

Enhedslisten er det eneste parti, der står udenfor budgetaftalen. Partiet foreslår, at kommunen sparer på eksterne konsulenter, men bruger flere penge på børn og ældre.

Annonce

AABENRAA: Enhedslistens eneste mand i byrådet, Gert Nordklitgaard, vil formentlig bruge en del af taletiden, når de folkevalgte onsdag eftermiddag samles for at stemme om budgettet for næste år.

De øvrige partier står alle bag det budgetforlig, der blev sendt videre fra førstebehandlingen i september. De har derfor ikke indsendt ændringsforslag. Det har Enhedslisten til gengæld, og partiet har også fundet besparelser i stedet de nye udgifter, der foreslås.

Enhedslisten vil blandt andet spare 2,8 millioner kroner på eksterne konsulenter. Til gengæld bør kommunen undersøge nærmere, hvilke opgaver de ansatte ikke selv har kompetencer til at løse, mener partiet.

- Det vil give kommunens egne medarbejdere mulighed for at opbygge viden og kompetencer, lyder det i begrundelsen. Udgifterne til Business Aabenraa har Enhedslisten også kig på. Partiet foreslår, at der afsættes 600.000 kroner mindre til den eventpulje, som Business Aabenraa administrerer.

Anden behandling

Byrådets anden behandling af budgettet foregår onsdag klokken 17 i byrådssalen.I forvejen står alle partier undtagen Enhedslisten bag det fælles budgetforslag. Hvis forslaget vedtages, og alt forløber planmæssigt, giver det et overskud på den ordinære drift i 2018 på godt 125 millioner kroner.

Annonce

Udvidelser

Enhedslisten har fundet besparelser på kommunens drift for i alt knap seks millioner kroner, men har også en række forslag til, hvor der kan bruges flere penge. Partiet vil afsatte ekstra 800.000 til daginstitutioner med 0-2 årige og 850.000 mere til ældre området end det, de øvrige partier er blevet enige om i budgetforliget.

Blandt partiets øvrige forslag er en analyse af fattigdom og hjemløshed i Aabenraa og en uvildig analyse af rengøringen på skoler og daginstitutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce