Annonce
Sydjylland

El-firma må satse på de nære opgaver

Leif Thomsen, til venstre, har overladt den daglige styring til drifsleder Allan Nielsen, som ejer en mindre anpart i Kirchheiner El-teknik. Foto: Carsten B. Grubach
Traditionsrig Tønder-virksomhed er på godt og ondt afhængig af to store kunder.
Annonce

TØNDER: Der er ikke meget aktivitet i værkstedet hos Kirchheiner El-teknik ApS denne mandag eftermiddag i september. Og det er både godt og skidt.

Godt, fordi de fleste af de 23 medarbejdere er ude i marken og arbejde. Skidt, fordi der godt må være nogle tilbage, som kan arbejde med de maskiner, der leveres til de to største kunder, aluminiumsvirksomheden Hydro, som blandt andet leverer til automobilindustrien og kølebranchen i  Europa, USA og Fjernøsten, og Brødrene Hartmann A/S, som producerer støbepapemballage til æg.

El-konstruktør Bent Rosenberg kan dog på en stille dag fremvise en styring til en trykkelinje, som skal bruges til æggebakkerne hos Brødrene Hartmann.

- Vi mangler på grund af corona-situationen simpelt hen de store projekter i øjeblikket, hvor efterspørgslen på aluminium til biler hos Hydro er meget lav, siger Leif Thomsen.

Annonce

Savner stor omsætning

Leif Thomsen købte det 74-årige gamle Tønder-firma i 2019 og har nu delvise samdriftsfordele med sin virksomhed Robotool i Vejen, der beskæftiger sig med automation og robotter.

- Derfor er det godt, at vi har noget at se til lokalt, og vi har faktisk ansat to nye medarbejdere for at følge med. Men det er de store projekter og service for Hydro på deres fabrikker i Kina, Brasilien og Mexico, der skal give den store omsætning, og dem kniber det med.

- Vores omsætning er nok gået 60 procent ned, men vi skal nok klare os, siger Leif Thomsen, der har 20 mand i Vejen og har driftsleder Allan Nielsen, som har en mindre anpart i Kirchheiner El-teknik ApS, til at lede den daglige arbejdsgang.


Det er de store projekter og service for Hydro på deres fabrikker i Kina, Brasilien og Mexico, der skal give den store omsætning, og dem kniber det med.

Leif Thomsen, Kirchheiner El-teknik


- Han er god til at finde arbejdet lokalt, fordi han kender så mange her. Kirchheiner El-teknik har været kendt for at uddanne de lokale elektrikere flere generationer tilbage, og mange af dem er i dag ansat i andre virksomheder i området, påpeger den nye ejer, der er uddannet maskiningeniør.

Han bruger to dage om ugen i Tønder, to dage i Vejen og så en dag ude hos kunderne. Og ville under normale omstændigheder rejse ud og tilse maskinerne på Hydros fabrikker.

Annonce

Medarbejdere inddrages

- Det kan være svært at tiltrække arbejdskraft, så derfor prøver vi at uddanne vores egne folk, for det er sjældent, at folk skifter fag. I øjeblikket har vi tre lærlinge, forklarer Leif Thomsen og fortsætter:

- Vi prøver også at gøre noget for at holde på vores medarbejdere og har derfor jævnligt firmasammenkomster, vi fejrer fødselsdage, og vi har for eksempel været på en tur til Lapland sammen. Og vi prøver at inddrage medarbejderne så meget som muligt, så de føler et ansvar for virksomheden og bevarer motivationen.

Kirchheiner El-teknik, der med ejerens ord lige holder skindet på næsen under pandemien, var før corona-udbruddet udfordret af, at storkunden Hydro var svækket af et hackerangreb og i ændringen af markedet for aluminiumsprofiler, fordi der er en omstilling i gang fra benzin- til el-biler, men virksomheden har så kunnet lukrere af en øget efterspørgsel fra Brødrene Hartmann.

Fire hovedområder

Kirchheiner El-teknik har 23 medarbejdere - programmører, hardwarespecialister, installatører og el-teknikere, som er specialiserede inden for virksomhedens hovedområder.

Kirchheiner El-teknik ApS i Tønder leverer serviceydelser inden for fire hovedområder:

  • Automation og robot
  • El-teknik og installation
  • Data og netværk (i begrænset omfang)
  • Nødstrøm

- Folk spiser åbenbart mange æg i krisetider, konstaterer Leif Thomsen med tør tilfredshed.

Han kan oven på overtagelsen af den gamle Tønder-virksomhed glæde sig over, at der midt i projekt-stilstanden er tid til at eksperimentere med firkantede aluminiumsrør, og at man stadig har solide kunder som Ecco, Sygehus Sønderjylland, Forsvaret og Tønder Kommune.

El-konstruktør Bent Rosenberg viser en styring til en trykkelinje, som skal bruges til æggebakkerne hos Brdr. Hartmann. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Uha - hvor var det tæt på: Team Esbjerg slået med mindst mulig margin i en forrygende kamp

Annonce