Annonce
Erhverv

EL-politiker om trusler: Hård tone kan være nødvendig

Sara Gangsted/Ritzau Scanpix

Man går hårdt til den, hvis manden er argumentresistent, siger Hyllested om lydfil i sag om bagageansatte.

De bagagemedarbejdere fra SAS Ground Handling (SGH), der har strejket, fordi en kollega vil være medlem af fagforeningen IDA i stedet for 3F, får sympati fra Enhedslistens Henning Hyllested, der sidder i Folketinget.

Politikeren fortæller samtidig, at han ikke hører noget "skræmmende" eller "truende" i en lydfil, som dokumenterer, at den pågældende medarbejder blev truet til at skifte til 3F af en nu tidligere næstformand i SGH.

- Da jeg læste det og hørte den lydfil, tænkte jeg, nå ja okay, jeg synes ikke, at det var skræmmende eller truende.

- Man går hårdt til den, hvis manden er argumentresistent, siger han og tilføjer dog, at han godt kan se, at tonen ikke er en, man er vant til alle steder.

- Men tonen er ikke specielt meget hårdere, end den vi anvendte på havnen i Esbjerg, siger politikeren, der tidligere har været havnearbejder.

Han mener, at man kan være nødt til at være hård i tonen.

- Hvis man står over for en, der af princip ikke vil det, bliver man nødt til at blive hård i tonen. Men det kommer meget an på, hvor man befinder sig i Danmark. Jeg opfatter det ikke som specielt truende, siger Hyllested.

Hyllesteds udmelding går mod 3F-formand Per Christensen, som tidligere har taget afstand fra brug af trusler.

- Det er absolut ikke i orden at udsætte kolleger for trusler, som det desværre er sket, skrev formanden på Twitter tidligere på ugen.

Hyllested påpeger, at det er vigtigt, at der er en høj del, der organiserer sig i en fagforening.

- Når de står så hårdt på deres ret til at organisere sig, er det fordi, de ved, at organisering og 100 procents organisering giver resultater, siger Hyllested.

En dom ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fra 2006 slår dog fast, at man har fri ret til at vælge fagforening.

- Vi var rigtigt mange, som var meget kede af den dom, der faldt.

- Man kan næsten sige, at det, som de her bagagemedarbejdere nu gør og mange andre gør med dem - de her sympatierklæringer - er et forsøg på at afbøde de værste virkninger af den dom, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fra vandbærer til stjerne

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce