Annonce
Erhverv

El-succes: Blue-Tech hjælper med at spare på strømmen

Carsten Christensen og Blue-Tech har stor succes med el-specialløsninger til både virksomheder og private. Foto: Carsten B. Grubach
Vestjysk el-virksomhed har succes med at levere specialløsninger til både virksomheder og private.

BRAMMING: Der holder kun en enkelt af firmaets biler på parkeringspladsen. Et godt tegn for Carsten Christensen og Allan Krogh, ejerne af Blue-Tech A/S.

For så er resten af de 20 andre firmabiler på arbejde i en travl tid, hvor både virksomheder og private har brug for service på elinstallationer og indeklima-anlæg.

– Fordelingen er vel 80-20, og servicedelen udgør 90 procent af vore omsætning, siger Carsten Christensen, som fra hovedsædet i Bramming styrer medarbejderstaben, der også er fordelt på afdelinger i Varde, Toftlund og Aarhus.

Annonce

Målet for den voksende vestjyske virksomhed er at udvide med en afdeling i hver kommune, den arbejder i, og det går stærkt igen, efter at corona-pandemien i første omgang hindrede adgang tik mange af kunderne.

Blue-Tech A/S, der fik Dagbladet Børsens gazelle i 2019, har fremgang, og det skyldes ifølge Carsten Christensen, at der er stor efterspørgsel fra virksomheder, som gerne vil spare på strømmen, mens private især ønsker at installere klimaanlæg.

– Vi har mange folk, der kan noget specielt. Det er vi nødt til, når vi laver så meget service. Når en virksomhed for eksempel har købt en ny maskine, kan vi sørge for, at den kommer til at passe sammen med andre maskiner, vi tager hånd om hele projektet. Hvis der skal specialløsninger til, så klarer vi også det.

Sparer strøm og penge

- For at spare strøm laver vi forebyggende vedligehold, vi har serviceopgaver på anlæg ude i virksomhederne hver sjette eller 12. måned, og så opdager vi måske noget ved automatikken, hvor man kan spare strøm og penge, og vi kan opdage fejl, inden de opstår, så virksomhederne undgår produktionsstop.

Vi minimerer akutte nedbrud, og de undgår at tabe penge, siger Carsten Christensen og påpeger, at Blue-Techs medarbejdere, der alle er udstyret med smartphones og har adgang til en app, laver lokale rapporter på stedet.

– Noget af arbejdet er lovpligtigt med service en gang om året - det kan være for eksempel være ved ventilationsanlæg, hvor vi udskifter filtre, og vi har i øjeblikket stor efterspørgsel på indeklima-anlæg, fordi der på grund af corona er fokus på bakterier og smitte.

Blue-Tech A/S og verdensmålene

​​Der er særlig fokus på seks af FN’s 17 verdensmål hos Blue-Tech A/S:

Mål 4: Kvalitetsuddannelse​

Blue-Tech uddanner hvert år lærlinge og tager ansvar for, at de får en god uddannelse. Det øger kompetenceniveauet i samfundet inden for el-teknik og bidrager til at dygtige unge får job og kan gøre karriere i el-branchen.​

Mål 5: Ligestilling mellem kønnene

​Blue-Tech tilbyder lærlingeansættelse til kvindelige og mandlige lærlinge på lige fod, ligesom der tilbydes virksomhedspraktik til piger i 8.-9-klasse, som får mulighed for at opleve hverdagen i en installationsvirksomhed.​

Som medlem af TekniQ Arbejdsgiverne arbejder alle virksomhedens medarbejdere på en dansk overenskomst. Det sikrer den samme minimumsløn til alle og ordentlige arbejdsforhold, der lever op til gældende regler og lovgivning - uanset køn.​

Mål 7: Bæredygtig energi

​Blue-Tech rådgiver om, installerer og servicerer el-tekniske komponenter og løsninger, der understøtter den grønne omstilling, reducerer energiforbrug og mindsker CO2-udslip – for eksempel intelligente styresystemer til bygninger og maskiner, lade standere til elbiler, anlæg indenfor vedvarende energi (sol, vind, samt varmepumper), udskiftning af traditionelle lyskilder med LED osv.​

MÅL 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

​Blue-Tech mener, at mennesker med særlige behov og udfordringer skal have en chance for at blive integreret og komme i job. Derfor ansættes bl.a. medarbejdere med en anden etnisk baggrund, seniormedarbejdere eller mennesker, som af andre årsager har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet.​

MÅL 12: Ansvarligt forbrug og ansvarlig produktion

​Blue-Tech anvender materialer og komponenter af god kvalitet, der kan repareres og genanvendes.

Når en opgave afsluttes, nedtages komponenter, der ryddes op, affaldet tages med, og der sikres, at det genbruges eller bortskaffes på den mest miljø-og klimavenlige måde.​ Al virksomhedsrelateret kørsel planlægges, så afstand, køretid og CO-2 aftryk reduceres mest muligt.​​​

Mål 17: Partnerskab for handling

​Som medlem af Tekniq Arbejdsgiverne er virksomheden repræsenteret i bl.a. Klimapartnerskabet for bygge-og anlægssektoren og i Partnerskab for Bæredygtigt Byggeri. ​

På den måde bidrager Blue-Tech til klimahandlingsplanen, der skal sætte yderligere gang i den grønne omstilling, og at der bygges sunde boliger til gavn for både mennesker og klimaet.


Energirådgivning fylder en del. Vi fik til eksempel en henvendelse fra en stor virksomhed i Bramming, som havde en belysning, vi skulle kigge på. Vi lavede en energiberegning på alle deres fabrikker for at se, hvor der kunne spares på lyset. Det endte med, at de kunne spare mellem 40 og 50 procent på lyset, så strømforbruget faldt med 50 procent. Det er sådanne cases, vi løser, og tilbagebetalingen på investeringen varer her to år.

– Vi har mange folk, der kan noget specielt. Det er vi nødt til, når vi laver så meget service, siger Carsten Christensen fra Blue-Tech. Foto: Carsten B. Grubach

Et andet eksempel var en stor virksomhed, der havde et stort strømforbrug på sit ventilationsanlæg. Vi ombyggede anlægget, så det blev behovsstyret og sparede 40 procent i strøm og mange tusinde kroner, siger Carsten Christensen, der afregner i timeforbrug og for det materiale, der bruges.

– Vi holder os fra licitationer, vi har ikke folk til at arbejde i store boligbyggerier, og vi siger kun ja til det, vi er gode til. Og hvis vi ikke er det, henviser vi til andre. Vi får mange nye kunder til, og heldigvis er de tilfredse.


For at spare strøm laver vi forebyggende vedligehold, vi har serviceopgaver på anlæg ude i virksomhederne hver sjette eller 12. måned, og så opdager vi måske noget ved automatikken, hvor man kan spare strøm og penge, og vi kan opdage fejl, inden de opstår, så virksomhederne undgår produktionsstop.

Carsten Christensen, Blue-Tech A/S


Kunderne ringer direkte til montøren og teknikeren, som selv laver ordren, det er frihed under ansvar. Vi har lavet vores egne leveregler – en slags Emma Gad – og den følger vi, siger Carsten Christensen, som sammen med sin partner og medarbejderne også bakker aktivt op om en række af FN’s 17 verdensmål.

Blue-Tech A/S hjælper brancheforeningen TekniQ med at udbrede kendskabet til dem i andre medlemsvirksomheder og fortæller dem, hvordan de kan bruge dem i hverdagen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE tabte i Aarhus

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Kolding For abonnenter

Bil bragede ind i Freddie og Marlenes hus: Nu risikerer de, at deres hus braser sammen

Esbjerg

Slim, skimmel og døde insekter: Superbrugs fik sur smiley

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Varde

Han er inkarneret vinterbader og ”Store Nørd” – nu vil han i byrådet

Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om det danske mindretals valgtriumf i Tyskland

Aabenraa

Næstformand forstår det ikke: Nu flyttes børn fra omstridt specialskole

Annonce