Annonce
Haderslev

El-tavle i industribygning kortsluttede og brød i brand

Falck og Moltrup Frivillige brandværn rykkede mandag eftermiddag til Niels Bohrs Vej. Foto: Larz Grabau

HADERSLEV: Mandag klokken 13.50 rykkede både Falck og Moltrup Frivillige Brandværn ud til en melding om brand i en industribygning. Det var en industriel el-tavle hos virksomheden Green Steel ApS på Niels Bohrs Vej 10, som var kortsluttet og brudt i brand.

Men ansatte på virksomheden handlede resolut.

– De opdagede det meget hurtigt og fik sat gang i at slukke den med pulverslukker og CO2-slukker, så det kun blev til en meget lille brand. Det, der tog længst tid, var at få luftet ud i hallerne, så røgen kom væk igen, fortæller indsatsleder Jesper Damm.

Indsatsen varede under en time, så var brandfolkene kørt igen.

Annonce
De ansatte hos Green Steel handlede hurtigt og fik branden under kontrol. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce