Annonce
Kolding

EL ude af forhandlinger om Koldings 2020-budget

Benny Dall og Enhedslisten er ude af forhandlingerne om 2020-budgettet. Arkivfoto: Soffi C. Larsen
Enhedslistens Benny Dall kalder borgmesterens forhandlingsmetode "uspiselig". - Vi kan ikke overskue, hvad vi kaster os ud i, siger han.

Kolding: Enhedslisten er ude af de videre forhandlinger om Kolding Kommunes 2020-budget, som borgmester Jørn Pedersen (V) i disse timer fører drøftelser om med gruppeformændene for byrådets partier.

Det oplyser Benny Dall (EL), efter at borgmesteren torsdag morgen aflyste et aftalt møde torsdag formiddag med Enhedslisten. Aflysningen kom, efter at EL har afvist på nuværende tidspunkt at indgå i et budgetforlig, som på det helt overordnede plan fastlåser procentvise besparelser på Kolding Kommunes budget i 2020 og de følgende tre år.

Ifølge Benny Dall blev han på et møde med borgmesteren i denne uge mundtligt præsenteret for en forligsskitse, som betyder besparelser for 1,5 procent eller 60 millioner kroner på 2020-budgettet, yderligere 1,0 procent i de efterfølgende tre år og dertil effektiviseringer for 0,5 procent i de samme tre år.

- Vi har desperat forsøgt at få det på skrift og bedt om at få det udtrykt i et regnark, hvad de forskellige områder skal spare, men det har været umuligt. Vi må ikke se nogen papirer. Så vi kan ikke overskue, hvad vi kaster os ud i, hvis vi siger ja. Det er uspiseligt for os at forhandle på den måde. Jeg vil gerne have et møde, hvor vi gennemgår konsekvenserne af de procentvise besparelser, men det kan vi ikke få, siger Benny Dall.

Annonce

Uspiseligt

Han oplyser, at Enhedslisten som udgangspunkt kan acceptere en besparelse på 1,5 procent på 2020-budgettet, men hvad der derudover skal lægges oveni er ligeledes uspiseligt, siger Benny Dall.

Borgmester Jørn Pedersen har tidligere udtalt til JydskeVestkysten, at han forventer at have en aftale om de nye bevillingsrammer klar til førstebehandlingen af 2020-budgettet den 8. oktober, og planen er så, at de forskellige fagudvalg derefter skal konkretisere og sætte kød og blod på de besparelser, der skal gennemføres for at nå det politisk aftalte mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce