Annonce
Kolding

EL ude af forhandlinger om Koldings 2020-budget

Benny Dall og Enhedslisten er ude af forhandlingerne om 2020-budgettet. Arkivfoto: Soffi C. Larsen
Enhedslistens Benny Dall kalder borgmesterens forhandlingsmetode "uspiselig". - Vi kan ikke overskue, hvad vi kaster os ud i, siger han.

Kolding: Enhedslisten er ude af de videre forhandlinger om Kolding Kommunes 2020-budget, som borgmester Jørn Pedersen (V) i disse timer fører drøftelser om med gruppeformændene for byrådets partier.

Det oplyser Benny Dall (EL), efter at borgmesteren torsdag morgen aflyste et aftalt møde torsdag formiddag med Enhedslisten. Aflysningen kom, efter at EL har afvist på nuværende tidspunkt at indgå i et budgetforlig, som på det helt overordnede plan fastlåser procentvise besparelser på Kolding Kommunes budget i 2020 og de følgende tre år.

Ifølge Benny Dall blev han på et møde med borgmesteren i denne uge mundtligt præsenteret for en forligsskitse, som betyder besparelser for 1,5 procent eller 60 millioner kroner på 2020-budgettet, yderligere 1,0 procent i de efterfølgende tre år og dertil effektiviseringer for 0,5 procent i de samme tre år.

- Vi har desperat forsøgt at få det på skrift og bedt om at få det udtrykt i et regnark, hvad de forskellige områder skal spare, men det har været umuligt. Vi må ikke se nogen papirer. Så vi kan ikke overskue, hvad vi kaster os ud i, hvis vi siger ja. Det er uspiseligt for os at forhandle på den måde. Jeg vil gerne have et møde, hvor vi gennemgår konsekvenserne af de procentvise besparelser, men det kan vi ikke få, siger Benny Dall.

Annonce

Uspiseligt

Han oplyser, at Enhedslisten som udgangspunkt kan acceptere en besparelse på 1,5 procent på 2020-budgettet, men hvad der derudover skal lægges oveni er ligeledes uspiseligt, siger Benny Dall.

Borgmester Jørn Pedersen har tidligere udtalt til JydskeVestkysten, at han forventer at have en aftale om de nye bevillingsrammer klar til førstebehandlingen af 2020-budgettet den 8. oktober, og planen er så, at de forskellige fagudvalg derefter skal konkretisere og sætte kød og blod på de besparelser, der skal gennemføres for at nå det politisk aftalte mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce