Annonce
Kolding

EL: Vognmænd skal have uanmeldt besøg af kommunen

Benny Dall vil have byggesagsfolkene ud af kontoret på Nytorv, så de ved selvsyn kan tjekke, om der sover udenlandske lastbilchauffører på adresser, hvor det er ulovligt. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Det er til grin, at kommunen tjekker vognmænd for ulovlig overnatning blot ved hjælp af et brev, mener Enhedslistens Benny Dall. Nu forlanger han sagen taget op politisk med henblik på, at embedsmændene skal sendes ud på fysisk kontrol.

Annonce

Kolding: Det er ikke godt nok, at Kolding Kommunes byggesagsafdeling kun har skrevet et brev til en stribe transportvirksomheder for at kontrollere, om de giver ulovligt nattelogi til deres udenlandske lastbilchauffører.

Det mener Enhedslisten Benny Dall, efter at kommunens byggesagschef har oplyst til JydskeVestkysten, at der tilsyneladende ikke er noget at komme efter hos de firmaer, som er blevet anmeldt til kommunen for ulovligt at have deres udenlandske chauffører fra typisk Rumænien, Litauen og Tjekkiet sovende i deres industri- og kontorbygninger, mens de holder deres hvilepauser. Byggesagschefens udmelding er baseret på kommunens skriftlige spørgsmål til virksomhederne, og virksomhedernes skriftlige svar til kommunen.

- Jeg giver ikke meget for de svar. Kommunen er nødt til at være mere opsøgende. Man er nødt til at komme ud i weekenden og på andre tidspunkter, når chaufførerne ligger og hviler, mener Benny Dall.

Nu rejser han sagen politisk. Formålet er dels at få truffet politisk beslutning om, at byggesagsafdelingen skal foretage fysiske kontroller ude hos virksomhederne - og dels at få beskrevet nogle retningslinjer for, hvad virksomhederne må og ikke må, indtil kommunen har fundet en "mere forkromet" løsning på problemet med de udenlandske lastbilchauffører, siger Benny Dall.

Ulovligt

Transportfirmaet Contrans søgte for nylig om lov til at bygge en bygning med 30 sovepladser til sine udenlandske chauffører. Sagen splittede byrådet i to. S, SF, R, DF og EL stemte imod med bl.a. de begrundelser, at de udenlandske chauffører er løndumping, og at lokalplanen ikke tillader beboelse i industrikvarteret på Merkurvej.Sagen udløste flere tip om ulovligt overnattende chauffører hos andre transportvirksomheder.

De udenlandske chauffører er et problem på mange rastepladser, hvor de sviner og larmer, mens de holder deres lovpligtige, lange hvilepauser.

Koldings politikere er ved at få undersøgt, hvordan problemet kan løses.

Ny lovgivning vil om kort tid forbyde, at chaufførerne overnatter i deres førerhuse.

Annonce

Ømskindethed

Så du mener, at kommunens medarbejdere skal opføre sig som en slags politi?

- Det skal vi da, og det gør by- og udviklingsforvaltningen i mange andre situationer. Hvis én ulovligt begynder at fælde nogle træer, eller hvis en landmand bliver anmeldt for at bruge en ulovlig sprøjtegift, så står vi der med det samme. Og når det gælder borgere på overførselsindkomster, så opsøger vi dem ved deres hjem og tjekker, om de får besøg af kæresten eller går med reklamer.

- Den dér ømskindethed overfor virksomheder kan vi ikke bruge til noget, mener Benny Dall, der synes, at "det er til grin, at vi bare sender et brev".

Byrådspolitikeren rejser sagen i plan- og boligudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce