Annonce
forside

Elbæk melder falsk Facebook-profil til politiet

Skærmbillede fra den falske profil på Facebook

Søren Elbæk forsøger nu at få fjernet en side på Facebook, som kalder sig "Søren Elbæk fanklubben". - Jeg har intet med den at gøre, fastslår han.

Ringkøbing-Skjern: Det er langt fra alle, der er tilfredse med Socialdemokratiets beslutning om at indgå en konstitueringsaftale med Venstre.

Og det er formentligt årsagen til, at der er oprettet en Facebook-side med navnet "Søren Elbæk fanklubben". Den er - ifølge siden - til alle løftebrydere i Ringkøbing-Skjern og handler netop om Søren Elbæk.

Socialdemokraten er rystet over siden, som han betragter som et alvorligt angreb på hans person. Han har derfor meldt siden til politiet og forsøger nu at få den fjernet.

- Jeg synes, det er meget ubehageligt. Det er en falsk profil oprettet i mit navn. Jeg har intet med den at gøre - de svar, der bliver givet på siden, kommer ikke fra mig, selv om det ser sådan ud, fastslår Søren Elbæk.

Han forsøger nu at få lukket den falske side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce