Annonce
Esbjerg

Elektrikerlærling fra Bramming er klar til DM

Kristian Køpke Sørensen (t.v.) får fuld opbakning til hans deltagelse ved DM i Skills hos overmontør Glenn Hyldig fra Blue-Tech. Pressebillede
Titlen som Danmarks bedste elektrikerlærling er på spil, når Kristian Køpke Sørensen fra Bramming, der er i lære hos Blue-Tech, til januar deltager ved DM i Skills. Her skal han både konkurrere og fungere som repræsentant for en hel branche.

Bramming: Ambitionerne er høje, når landets bedste lærlinge fra 16. til 18. januar tørner sammen ved DM i Skills, der denne gang holdes i Bella Centret på Amager.

Kristian Køpke Sørensen fra Bramming er en af de fem finalister på elektrikeruddannelsen, som har kvalificeret sig gennem regionale mesterskaber, og selvom der stadig er et par måneder til finalen, er han begyndt at kunne mærke den nervøse forventningsglæde.

- Det er en kæmpe chance for mig og noget, jeg rigtig godt kunne tænke mig at være med ved. Jeg er faktisk ret beæret over at deltage, og glæder mig til både at vise mig selv og mit fag frem. Og når jeg så er der, går jeg selvfølgelig efter at vinde … der er jo ikke andre muligheder, siger 21-årige Kristian Køpke Sørensen, som til daglig er i lære hos Blue Tech i Bramming.

Ligesom de øvrige finalister ved DM i Skills kommer han også til at fungere som repræsentant og rollemodel for en hel branche på et tidspunkt, hvor der mere end nogensinde er brug for at trække flere unge i retning af erhvervsuddannelserne.

- Jeg har faktisk allerede et par gange prøvet at være ude på folkeskoler for at fortælle om min uddannelse, så det er ikke helt fremmed for mig. Vi mangler jo elektrikere, og jeg synes, det er spændende at åbne folks øjne for faget, siger Kristian Køpke Sørensen.

Annonce

DM i Skills

Det er den tiende udgave af DM i Skills, som skydes i gang torsdag 16. januar i København.

DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. 57 erhvervsskoler er en del af DM i Skills, og de dygtigste elever får muligheden for at vise deres ypperste, og dermed måske ende som verdens bedste faglærte murer, tækkemand, maler, gourmetslagter, elektriker eller konditor med mere, idet man kan kvalificere sig til internationale konkurrencer.

Vigtig funktion

Også hos hans læreplads, Blue-Tech, ser man frem til DM i Skills af flere årsager.

- Først og fremmest er det jo flot, at han er kommet i finalen, og det er noget, vi er meget stolte over, siger Glenn Hyldig, der er overmontør hos Blue-Tech.

Han mener i det hele taget, at DM i Skills har en vigtig funktion.

- Det er en mulighed for virksomhederne for at vise, at de gør det godt, når de uddanner deres lærlinge. Samtidig kan vi vise vores fag frem, så alle kan se, at vi leverer et både funktionelt og godt stykke arbejde, siger Glenn Hyldig.

Hans holdning deles af brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne, som sammen med blandt andet Dansk El-Forbund arrangerer elektrikerlærlingenes konkurrence under DM i Skills.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce