Annonce
Esbjerg

Elektrikerlærling fra Bramming er klar til DM

Kristian Køpke Sørensen (t.v.) får fuld opbakning til hans deltagelse ved DM i Skills hos overmontør Glenn Hyldig fra Blue-Tech. Pressebillede
Titlen som Danmarks bedste elektrikerlærling er på spil, når Kristian Køpke Sørensen fra Bramming, der er i lære hos Blue-Tech, til januar deltager ved DM i Skills. Her skal han både konkurrere og fungere som repræsentant for en hel branche.

Bramming: Ambitionerne er høje, når landets bedste lærlinge fra 16. til 18. januar tørner sammen ved DM i Skills, der denne gang holdes i Bella Centret på Amager.

Kristian Køpke Sørensen fra Bramming er en af de fem finalister på elektrikeruddannelsen, som har kvalificeret sig gennem regionale mesterskaber, og selvom der stadig er et par måneder til finalen, er han begyndt at kunne mærke den nervøse forventningsglæde.

- Det er en kæmpe chance for mig og noget, jeg rigtig godt kunne tænke mig at være med ved. Jeg er faktisk ret beæret over at deltage, og glæder mig til både at vise mig selv og mit fag frem. Og når jeg så er der, går jeg selvfølgelig efter at vinde … der er jo ikke andre muligheder, siger 21-årige Kristian Køpke Sørensen, som til daglig er i lære hos Blue Tech i Bramming.

Ligesom de øvrige finalister ved DM i Skills kommer han også til at fungere som repræsentant og rollemodel for en hel branche på et tidspunkt, hvor der mere end nogensinde er brug for at trække flere unge i retning af erhvervsuddannelserne.

- Jeg har faktisk allerede et par gange prøvet at være ude på folkeskoler for at fortælle om min uddannelse, så det er ikke helt fremmed for mig. Vi mangler jo elektrikere, og jeg synes, det er spændende at åbne folks øjne for faget, siger Kristian Køpke Sørensen.

DM i Skills

Det er den tiende udgave af DM i Skills, som skydes i gang torsdag 16. januar i København.

DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. 57 erhvervsskoler er en del af DM i Skills, og de dygtigste elever får muligheden for at vise deres ypperste, og dermed måske ende som verdens bedste faglærte murer, tækkemand, maler, gourmetslagter, elektriker eller konditor med mere, idet man kan kvalificere sig til internationale konkurrencer.

Vigtig funktion

Også hos hans læreplads, Blue-Tech, ser man frem til DM i Skills af flere årsager.

- Først og fremmest er det jo flot, at han er kommet i finalen, og det er noget, vi er meget stolte over, siger Glenn Hyldig, der er overmontør hos Blue-Tech.

Han mener i det hele taget, at DM i Skills har en vigtig funktion.

- Det er en mulighed for virksomhederne for at vise, at de gør det godt, når de uddanner deres lærlinge. Samtidig kan vi vise vores fag frem, så alle kan se, at vi leverer et både funktionelt og godt stykke arbejde, siger Glenn Hyldig.

Hans holdning deles af brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne, som sammen med blandt andet Dansk El-Forbund arrangerer elektrikerlærlingenes konkurrence under DM i Skills.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Villakvarter gisner om rævestreger: Hvorfor forsvinder sko, mens brugte bleer ender i baghaven?

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Esbjerg

Esbjerg sætter igen smitterekord: Flere end 300 nye smittede for andet døgn i træk

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce