Annonce
Gear

Elektriske kæmpe-SUV’er kører i hjulsporet på Land Rover

Den kantede og elektriske Bollinger B1 er som snydt ud af næsen på en Land Rover Defender, men den er meget anderledes: Foto: Bollinger
De to store elektriske og terrængående Bollinger B1 og B2 er klar til at tage over, hvor de benzinslugende SUV’er stopper.

Fans af den kantede Land Rover Defender, de enorme Hummer-firehjulstrækkere eller den heftige Lamborghini Urus offroader behøver ikke begræde, at modellerne enten er væk eller trues af klimaaktivister og miljøkrav.

Nye spillere melder sig nemlig på banen med elektriske alternativer. Det gælder det amerikanske firma Bollinger, der med modellerne B1 og B2 har lanceret et lukket og åbent pickup-alternativ til Defenderen. Der måler henholdsvis 4,36 meter og 5,27 meter i længden.

Det er to kraftkarle, det byder på en batteripakke, der hedder 120 kWh og har en elmotor på hver trækaksel. Den samlede effekt er, hvad der svarer til 614 hk, mens momentet er 905 Nm og 0-100 kilometer i timen klares på 4,5 sekunder. Topfarten er 160 kilometer i timen, mens rækkevidden er over 320 kilometer på en opladning. Men der kan opgraderes til en større batteripakke på 180 kWh, som giver en rækkevidde på 500 kilometer.

Med hurtigopladning kan de oplades på 75 minutter.

Bollinger lægger op til, at bilen skal kunne klare sig både i terræn og på motorvej. Vægten er fordelt med 45/55 foran og bag, og frihøjden er 38 centimeter, mens den i felten har indgangs- og udgangsvinkler på henholdsvis 52 grader og 43 grader. Med en kampvægt på 2,4-2,5 er der dog heller ikke tale om småbiler.

B1 og B2 er ret spartansk indrettede modeller, hvor der kan møbleres rundt på både forrude, tag og sæder. Men der er dog både 17-tommer alufælge, aircondition og bluetooth, mens der kan opgraderes med panoramaglastag og varme i sæderne.

De to modeller lanceres til næste år. Priserne kendes endnu ikke. Men de er ikke alene. I 2021 følger en anden virksomhed trop med de store elektriske firehjulstrækkere Rivian R1S og R1T, der er en lukket model og en pickup.

Annonce

Praktiske elbiler

De to modeller Bollinger B1 og B2 må have 2,5 ton ombord og 3,750 kg på anhængertrækket.

Vægten på modellerne er 2,4-2,5 ton.

Bollinger B2 med dobbeltkabine er over fem meter lang og er lige som B1 både skabt til kørsel i terræn og på vej. Foto: Bollinger
Interiøret er minimalistisk. Der kan møbleres rundt på forude, sæder og tag. Foto: Bollinger
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce